Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" загуби в Стара Загора с 90:73

"Видабаскет" загуби при гостуването си на Берое в мач от четвъртия кръг на мъжката "А" група", съобщиха за РАДИО ВИДИН от управата на клуба. Старозагорци продължават да са непобедени след поредния успех с 90:73, а за видинския тим това бе първото поражение за сезона. Подробности от срещата съобщава изпълнителният деректор на клуба Росен Ракаджиев:

"Видабаскет" не отстъпваше по нищо на домакините в първата част и загуби само с 4 точки разлика за 24:20. Момчетата на Николай Колев обаче направиха слаби втори 10 минути, в които вкараха само 9 точки и допуснаха "Берое" да се откъсне на почивката с аванс от 16 точки за 45:29.

През второто полувреме играта бе равностойна, като видинчани намалиха разликата под 10 точки. И когато тръгнаха на финален щурм за обрат, 8 минути преди края на срещата, основният реализатор на видинчани Кристиян Борисов се контузи и недовърши двубоя. Въпреки всичко, момчетата на Николай Колев се раздадоха на терена и поддържаха до последно разлика от 10 точки. В последната минута те позволиха отпускане и домакините вкараха няколко лесни коша, с което оформиха крайното 90:73.
 
За "Видабаскет" срещата пропуснаха трима състезатели- Александър Михайлов, Амар Тахирович и Теодор Николов. Петър Загоров бе най-силен за домакините с дабъл дабъл от 28 точки и 10 борби. От видинчани за 27 минути игра Кристиян Борисов наниза 21 точки, Бойко Пангаров добави 16, а с по 10 се включиха Теодор Киров и Юлий Арабаджийски.

Николай Колев: "Изключително много съм доволен от момчетата в този мач, играха мъжки, не се предадоха и докрай търсеха победата. През седмицата направихме само 5 тренировки и дойдохме в Стара Загора с осакатен състав, без двама основни играчи от подкошието. От там дойдоха и проблемите за нас, не успяхме да се справим с опазването на центровете на "Берое" и загубихме борбата. И въпреки всичко направихме един от най-добрите си мачове за сезона, за което поздравявам всички момчета. За нас вече срещата е минало и сега трябва да се съсредоточим върху домакинството ни с "Академик" Пловдив идната неделя."
 
В останалите срещи: "Евроинс" Черно море младежи - "Дунав 2007" Русе 100:49; "Академик" Пловдив - "Балкан 2" Ботевград 109:67; "Чавдар" Троян - Шумен 84:81.
 
Днес от 17 часа играят Академик (Благоевград) и Овергаз Homeline.
В следващия кръг- на 20 ноември 2011, "Видабаскет" посреща у дома "Академик" Пловдив. Срещата ще започне в 17 часа, ако в зала "Фестивална" има ток. От 10 дни спортният обект е без електричество.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна