Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" загуби от "Академик" у дома със 69:96

Мъжете на БК "Видабаскет" Видин загубиха от гостуващия "Академек" Пловдив със 69:96, в среща от група "А" на Държавния шампионат. 
 
"Това бе първото домакинско поражение за видинчани. Самата среща бе под въпрос до последно, тъй като токът във видинската спортна зала "Фестивална" е спрян. Все пак от Община Видин осигуриха генератор, който издържа до края и мачът се състоя"- заяви изпълнителният директор на клуба Росен Ракаджиев.
 
"Очаквахме, че братята Хорозови ще бъдат водещи фигури в тази среща. Мартин Хорозов бе на терена 40 минути и отбеляза общо 31 точки"- коментира старши треньорът на видинчани Николай Колев.
 
За статистиката- Мартин Хорозов от "Академик" Пловдив има и 15 борби. Съименникът му Мартин Пенев е с втори в резултата- 24 точки, а Стилян Димитров добави за пловдивчани още 12 точки.
 
За домакините най-резултатен бе Бойко Пангаров, с 27 точки и 8 асистенции. Личният резултат на капитана Юлиян Колев е 18 точки, а Теодор Киров завърши срещата с 12 и 8 борби. 
 
"Да, има обективни обстоятелства, които пречат за организирането на нормален тренировъчен процес. Но публиката иска качестевена игра и ние трябва да я даваме. Вярно е, че в отбора на "Академик" Пловдив играят по-опитни състезатели от нашите. Но пък аз вярвам в потенциала на младия видински отбор. Загубихме този мач. Не ни се получи организацията на играта- не трябваше да допускаме например след кош пловдивчани с бърза атака да си "връщат" точките, защото те са по-възрастните на терена... Липсваха ми отсъстващият в тази среща Кристиян Борисов, който е на проби в чужбина и Тодор Колев, който е със счепена ръка. Но пък имаме и двама нови играчи- вярно, не идват от професионалния баскетбол, но са видинчани. Ще работим и ще видим"- обощи старши треньорът на видинчани Николай Колев.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна