Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три отбора от Северозапада в турнира на Купата на България по футбол

Три отбора от Северозападна България се пускат утре в мачовете от втория кръг на турнира за футболната купа на България. Според регламента, победителите от този етап на надпреварата ще бъдат определени в 1 среща. При равенство в редовното време се играят две продължения от по 15 минути. Ако и след тях няма победител, се бият дузпи. Онези, които преодолеят 1/16-финалите утре се класират за мачовете от 3-ия кръг, които се играят на 3 декември.

Врачанският "Ботев" спори със съименника си от Пловдив. Двубоят започва в 13.30 часа на стадиона в града под тепетата. Според управата на врачани, те няма да отписват участието си в турнира, тъй като искат на 3 декември да докарат във Враца някой от грандовете на родния футбол. Извън групата за мача остават само болните Руслан Куанг и Светослав Валериев.

Козлодуйският "Ботев" пък приема в атомната столица втородивизионния "Септемви" от Симитли. Тимът, воден от наставника Предраг Пажин, преодоля в предишния кръг от турнира "Чепинец" (Велинград) като гост. Козлодуйци са готови на нов подвиг, защото желаят да докарат на собствения си стадион някой елитен тим. Твъре вероятно е гостите от Симитли да не дойдат с титулярите си, тъй като ще ги пазят за последния мач от сезона - през почивните дни те посрещат "Бдин" у дома.

Екзекуторът на видинчани в турнира - "Тунджа" (Ямбол) пък посреща у дсома друг тим от Северозапада - ПОФК Монтана. Едва ли елитният тим ще отпише участието си във втория по сила футболен турнир у нас, а и едва ли "Тунджа" ще срещне нов противник, който да разбие със 7:0, както го направи преди около месец с юношите на "Бдин".

Всички срещи утре са от 13.30 часа.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна