Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин падна в Симитли с 0:2

В среща от 14-ия кръг на Западната "Б" група "Бдин" Видин загуби като гост от "Септември" Симитли- срещата завърши при 2:0 в полза на домакините.

"Не ми се говори за нашия отбор... Нямам думи за този мач! Не искам да говоря"- бе краткият коментар на старшията на видинчани Альоша Андонов.

"Гостите играха безобразно и двете попадения са най-малкото, с което можеха да си тръгнат"- коментира за слушателите на РАДИО ВИДИН колегата от РАДИО БЛАГОЕВГРАД Иван Близнаков.

Футболистите на "Септември" на четири пъти нацелиха гредите на вратаря Симеонов, който пък спаси няколко положения. И двете попадения за домакините са дело на Андон Гущеров. В 22-ата минута той се разписа след бърза контраатака. До края на първата част гостите така и не отправиха нито един точен удар посока вратата на домакините. В 58-ата минута Гущеров реши мача. Николов центрира и Антон Гущеров отбеляза гол втори гол. В ответната атака гостите получиха право до бият дузпа. Васев събори Борисов в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Цветомир Тодоров, който би крайно неточно и не нацели вратата. В даденото от съдията продължение червен картон получи вратарят на "Бдин" Димитър Симеонов.

След тази победа "Септември" се изкачва на 5 място във временното класиране, със 16 точки. "Бдин" остава на трета позиция, с 22 точки, като изостава от лидера "Пирин" Гоце Делчев на 9 точки.

Резултати от 14 кръг:
Академик (София) - Чавдар (Бяла Слатина) 3 : 0
Чавдар (Етрополе) - Малеш (Микрево)        0 : 2
Септември (Симитли) - Бдин (Видин)           2 : 0
Пирин (Гоце Делчев) - Банско                    2 : 1
Спортист (Своге) - Сливнишки герой           3 : 0

Класиране:
 1. Пирин (Гоце Делчев) 31
 2. Спортист (Своге) 28
 3. Бдин (Видин) 22
 4. Банско 21
 5. Септември (Симитли) 16
 6. Чавдар (Етрополе) 15
 7. Академик (София) 15
 8. Чавдар (Бяла Слатина) 15
 9. Сливнишки герой 13
10. Малеш (Микрево) 9
По публикацията работи: Екип на РАДИО ВИДИН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна