Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" победи "Чавдар" Троян с 86:74

Мъжете на БК "Видабаскет" победиха като домакини "Чавдар" Троян с 85:74, след 3 поредни загуби в "А" групата, съобщиха за РАДИО ВИДИН от ръководството на видинския клуб.
 
"Видабаскет" започна ударно мача с две тройки на капитана Юлиян Колев, но гостите бързо се съвзеха от първоначалния шок и дори взеха първата част с 2 точки аванс за 24:22. През вторите 10 минути командата на Николай Колев се взе в ръце и бързо си върна водачеството, което не изпусна докрая. Разиграха се Бойко Пангаров и Теодор Киров, а от далечно разстояние Юлиан Колев и Кристиян Борисов бяха безпощадни.

След почивката "Видабаскет" продължи да диктува играта, а гостите от "Чавдар" 4 минути не успяха да вкарат кош. Закономерно разликата достигна 20 точки в полза на видинчани, което позволи на старши треньора Николай Колев да пусне в игра и по-младите състезатели на отбора.
 
"Въпреки отпускането в последната част, нищо не застрашаваше победата на "Видабаскет", а срещата завърши по много красив начин, с реализирано попадение за 2 секунди- от аут с пас на Валентин Николов към Георги Асенов за алей-ъп забивка"- коментира изпълнителният директор на клуба Росен Ракаджиев.

Кристиян Борисов изигра много силен мач за "Видабаскет", завършвайки с 25 точки и 7 асистенции. Бойко Пангаров добави 23, а Теодор Киров бе най-полезният състезател за тима с 6 борби, 3 откраднати топки и дабъл дабъл от 13 точки и 10 асистенции.
 
За гостите Венцислав Мануилов също регистрира дабъл дабъл от 18 точки и 15 борби, а Данаил Христов се включи с 15 точки и 5 овладени топки.
 
Така след седмия кръг видинчани вече са с актив от 4 победи и 3 загуби, което ги изкачи с една позиция нагоре, или 6-то място във временното класиране. Троян вече са с 5 неуспеха и само 2 победи, което ги нарежда на 8-мо място в таблицата.

Идната неделя "Видабаскет" гостува в Благоевград на "Академик", а "Чавдар" посреща у дома пловдивския "Академик".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна