Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Можем да бъдем приятели!

"Спортни игри за деца с увреждания под наслов "Можем да бъдем приятели" се състояха във видинската спортна зала "Фестивална".
 
Инициативата е на местния дневен център за деца с увреждания "Пролет"- така младите хора на Видин отбелязаха постфактум Международния ден на хората с увреждания, който бе на 3 декември"- съобщи за РАДИО ВИДИН изпълнителният директор на Ученически спортен клуб "Шампион" Росен Ракаджиев.
 
"В игрите днес участваха по 10 момичета и момчета от дневен център за деца с увреждане "Пролет" и деца от Дома за деца с умствена изостаналост в село Гомотарци. Спортните дейности се подпомагат от Българския спортен тотализатор"- обясни директорът на дневния център Валентина Петкова.
Организаторите на специализираното издание на "Бързи, смели, сръчни" бяха съобразили спортните дисциплини с възможностите на децата- провиране през обръч, подскоци между кегли, хвърляне на топка в мини баскетболен кош, каране на колело между стойки, упражнения с футболни елементи и удар в малка вратичка. В емоционалните надпревари нямаше победители- всички участници получиха много награди и лакомства.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени