Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ирена Цветкова спортист №1 на Враца за 2011

Световната шампионка по таекуондо Ирена Цветкова беше провъзгласена за спортист №1 на Враца за отиващата си 2011-а година. Церемонията по определяне на 10-те най-успешни за изминалата година спортисти се проведе в ресторанта на местен хотел в града на Ботевата слава. Подгласници на Цветкова са стрелецът Петър Градинарски и кикбоксьорът Йордан Йорданов.

В ТОП 10 на 2011 влязоха общо трима атлети, по двама борци и кикбоксьори, автомоделист, стрелец и таекуондистка. За отбор на годината бе определен футболният "Ботев", който се завърна в елита след 21-годишно отсъствие, а футболист №1 е вратарят на тима Веселин Цветковски. Ветерани и хора, навършили кръгли годишнини, също бяха почетени от организаторите, които връчиха посмъртно и два приза- на напусналите ни тази година Благой Марков, създател на врачанската школа по лека атлетика, и туриста с китара в ръка Петър Тодоров.

36 купи, плакети и грамоти бяха раздадени на церемонията, която премина под патронажа на кмета на Враца Николай Иванов.

Всички отзиви от церемонията и интервюта с наградените очаквайте в неделното спортно предаване на РАДИО ВИДИН "Клуб СПОРТ".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна