Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен турнир "3 на 3" на един кош във Видин

Коледен баскетболен турнир за юноши и мъже над 18 години по системата "3 на 3" на един кош ще се състои на 27 декември 2011 година във видинската спортна зала "Фестивална".

"Няма възрастови или други ограничения за участие. Турнирът ще започне от 14 часа, а всички желаещи да играят баскетбол, могат да заявят това си желание до 30 минути преди старта на спортната надпревара. До момента има записани над 10 отбора"- съобщи изпълнителният директор на БК "Видабаскет" Росен Ракаджив. БК "Видабаскет" и Община Видин ще окажат съдействие при реализирането на проявата.

"За всички участници са подсигурени награди- раници, фланелки, шапки. А за доброто настроение на участниците и публиката ще се грижи DJ. Защото баскетбол във Видин ще се играе под звуците на хип-хоп и рап музика. Форматът "3 на 3" на един кош е нова дисциплина, която набира все по-голяма скорост в целия свят и се очаква да бъде включена в олимпийските игри. По този амбициозен проект на ФИБА работи нашият съгражданин Коста Илиев. Коледният турнир във Видин е в рамките на инициативата "Никога не е късно за ново начало" на Министерството на физическото възпитание и спорта. По същия проект са и "Дните на отворените врати"- за свободни занимания по баскетбол 3 пъти седмично, които ще продължат до февруари 2012 година"- уточни Росен Ракаджив.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна