Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испански бизнесмен иска да купи "Ботев" Враца

Испанският бизнесмен Феликс Монео е отправил оферта да купи врачанския "Ботев". Информацията беше съобщена днес на среща, организарана от кмета на града Николай Иванов с футболни деятели и привърженици. Предложението е направено от г-н Монео, който е представител Red Box Players и MRА. Акционерите са готови и с предложение, като основната цел е развитие на футболния клуб с идея за участие в лига "Европа". Приблизителният бюджет за клуба за 2012/2013 година е 3 000 000 лева, а за следващата година с половин милион евро отгоре.

Основните приходи се очакват да са от телевизионни права и трансфери на играчи, както и всяка друга дейност. Испанците, които бяха представени като някакво подразделение на испанския гранд "Реал" (Мадрид), са готови да започнат веднага преговори, при условие, че имат контрол върху вземането на решения.

"Подобна идея е много интересна, но трябва да бъде обсъдена от широк форум", сподели кметът Николай Иванов.
 
Притеснителен е срока, в който врачани трябва да дадат отговор - до 31 декември, което е твърде скоро. В интернет липсва конкретна информация за фирмата или
г-н Феликс Монео, което е още по-стресиращо. Въпреки това на срещата беше решено да бъде свикано общо събрание на ПОФК "Ботев" през първата седмица на януари, засега фиксираната дата е 5 януари.

Феновете и ветераните, присъствали на срещата, настояха настоящото ръководство да подготви отчет за състоянието на клуба и да го представи в срок.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна