Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феликс Монео: "Искаме "Ботев" веднага!"

Испанският бизнесмен Феликс Монео дойде във Враца и обяви, че иска контрола над футболния клуб веднага. Преговорите на стадион "Христо Ботев" със сегашното ръководство на клуба продължиха около 70 минути, след което Монео и Чавдар Атанасов- член на управителния съвет на ПОФК "Ботев", излязоха пред представители на медиите и разясниха позициите си.

Според Чавдар Атанасов липсват достатъчно гаранции и сигурност, че Монео има сериозни намерения да инвестира пари в клуб като врачанския. Футболният началник допълни, че испaнецът е представил кратки срокове, в които управата трябва да реши дали да подпише договор, че му прехвърля управлението на "Ботев". Чавдар Атанасов допълни, че "Ботев" може да има нов собственик най-рано през лятото и припомни, че през последните години "доста измамници шетат из България и съсипват готови неща".

От своя страна Феликс Монео призна, че разбира мнителността и подозренията, тъй като познава футболната действителност в България от 14 години. Той потвърди, че представлява консорциум, който иска да върне старата на слава на "Ботев" Враца. За конкретни суми обаче испанецът не пожела да говори.

"Ако спечели "Ботев", ще спечелим и ние, ако загуби "Ботев"- ще загубим и ние парите си"...- заяви Монео. Испанецът беше категоричен в едно- че няма да чака дълго за отговора на сегашната управа на клуба. Прогнозата на чужденеца бе, че ако сделката не се реализира до ден-два, той ще си замине и ще насочи парите си на друго място.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени