Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Литекс излъга врачанския "Ботев" с 3:2 в контрола

"Ботев" допусна изключително нелепа загуба от действащия шампион на България "Литекс" в контрола, играна днес в Сандански. Врачани се представиха достойно и до последните секунди на мача можеха да се похвалят с бойко реми от 2:2. Тогава обаче Момчил Цветанов-познат със страховитото си прозвище Малкия шивач оформи победата на "оранжевите” с 3:2.

"Литекс" започна по-настървено срещата срещу врачани, като в 8-та и 9-та мин. имаше две опасности пред Христо Митов, но вратарят на "Ботев" се справи с тях. В 25-та мин. Христо Янев изпълни пряк свободен удар, а топката тупна пред Митов, изненада вратаря на врачани и влезе в левия ъгъл на мрежата му. В 34-та мин. централният нападател на „Ботев” Ивайло Данчев възстанови равенството, наказвайки грешка на защитниците на ловчанлии. Данчев хладнокръвно бутна топката в мрежата на "оранжевите", след като тя бе върната неумело към стража им Илко Пиргов. Любопитна подробност е, че в последната контрола между двата тима, играна миналата есен и завършила 1:2, отново Данчев вкара попадението за врачани. Голът беше вторият за нападателя във втората контрола на "Ботев" от началото на сезона.

Тони Здравков използва два състава в проверката. Той започна със следните футболисти: Митов, Ант.Петров, П.Петров, Пенчев, Маринов, Валериев, Чалъков, Христов, М.Петров, Данчев, Владинов. След почивката в игра влязоха още: Цветковски, Куанг, Ковачев, Найденов, Ванков, Балтанов, Коконов, Раденцов, Илиев, Костадинов и Мирчев.

Втората част започна добре за врачани, но изведения на чиста позиция Илия Илиев не успя да изведе тима си напред в 49-та мин., като топката срещна гърба на Пламен Николов. В 52-та мин. Галин Иванов пусна хитро на Никола Колев, който от 10-ина метра матира Цветковски за 2:1. "Ботев" обаче изравни в 68-та мин. след пробив на Илия Илиев отдясно и прецизен пас към Лъчезар Балтанов - дошлият от „Левски” бранител от 10-ина метра вкара за 2:2. В последните секунди на мача "Ботев" допусна попадение след изпълнение на ъглов удар. Никола Колев центрира от корнер, топката беше свалена на гърди от Галин Иванов и от 1 метър пред голлинията Момчил Цветанов вкара за крайното 3:2. Реферът в мача Христо Ристосков вдигна /само/ един жълт картон в мача - получи го Светослав Валериев преди почивката.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени