Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драматична победа на "Видабаскет" над Шумен с 69:68

БК "Видабаскет" влезе в пролетния дял на държавния шампионат на мъжката "А" група с драматична победа над Шумен с 69:68. Момчетата на Николай Колев сами си направиха мача оспорван и трудно надиграха гостите от "Шуменбаскет".
 
"Видинчани диктуваха играта и водеха в резултата от началото на срещата до 34-тата минута. Никой в зала "Фестивална" не очакваше, че гостите ще получат шанс да си тръгнат с победа от Видин. Обрат настъпи 6 минути преди края- след като бяха водили с двуцифрен резултат, момчетата на "Видабаскет" решиха, че мачът е свършил, спряха да играят и оставиха гостите да реализират лесни кошове. Шумен направиха няколко поредни контри и с една случайна тройка скъсиха опасно дистанцията с видинчани до 1 точка. Шумен дори взеха аванс за първи и последен път две минути преди края. След това с ефектен кош на центъра Юлий Арабаджийски и един сполучлив наказателен удар на Бойко Пангаров "Видабаскет" дръпна с 4 точки. Капитанът на гостите Янко Янков обаче вкара тройка и 10 секунди преди края разликата отново бе намалена на 1 точка. Видинчани не изпълниха тактическите указания на старши треньора Николай Колев и сгрешиха при изкарването на топката, но гостите от Шумен не успяха да се възползват от подаръка на домакините и мачът приключи"- коментира изпълнителният директор на БК "Видабаскет" Росен Ракаджиев.
 
"В последните минути спечелихме и изгубихме мача"- каза след срещата старши треньорът на БК "Шуменбаскет" Димитър Точев.

"Наистина, в последните минути имаше ситуация да загубим този мач, но един такъв изгубен мач може да се окаже решаващ за спечелването на по-голяма битка, защото чрез осъзнаването на грешките си тези млади момчета израстват и стават по-добри. Може би имаше известно подценяване на този мач, защото подготовката ни изцяло е насочена към предстоящата среща в Русе"- разясни старши треньорът на БК "Видабаскет" Николай Колев.
 
 
За домакините Бойко Пангаров завърши с 20 точки, 11 асистенции и 7 борби. Дабъл дабъл направи Теодор Киров след 18 точки и 10 борби, а капитанът Юлиян Колев е с актив от 13 точки, 9 борби и 4 завършващи подавания.

За гостите Георги Денчев приключи със 17 точки, а по 12 отбелязаха Георги Михайлов и Димитър Василев.

След победата в неделя "Видабаскет" е на 4 място в таблицата. За гостите това бе осмо поражение и съответно 8 място във временното класиране. 
 
 
В следващия ХІ кръг "Видабаскет" гостува на "Дунав 2007" Русе, а "Шуменбаскет" приемат у дома "Академик" Пловдив.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна