Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансова криза мъчи отборите от Северозападната "В" група

Финансовата криза докара до колапс няколко отбора от северозападната "В" група и остави без работа треньорите им, докато футболистите се спасяват кой както намери за добре.

Договорите на старши треньора Валери Цветанов и помощника му Венци Иванов с "Торпедо 2004" (Борован) бяха прекратени още в края на миналата година. Очаква се тази седмица президентът на клуба Веселин Червеняшки да внесе яснота дали тимът ще играе през пролетта, както и кои футболисти остават, кои ще са треньори и кога започва подготовката на "торпедата". Безработен отскоро е и наставникът на "Ботев" (Криводол) Иван Ценов. Оттеглянето на отбора от северозападната "В" АФГ ще бъде обявено официално в края на седмицата, когато бъде гласуван общинския бюджет и стане ясно, че пари за футбол в Криводол няма.

Неясна изглежда ситуацията и в козлодуйския "Ботев", където ветеранът Кирил Липованов започна подготовка с 25 футболиста, предимно местни таланти от школата на клуба.

Отборът на "Дунав 98" (Селановци), който е новак в трета дивизия, засега май ще се запази от сътресенията при комшиите. Днес играчите се събират за първо занимание, на което ще присъства капитанът на "Ботев" (Козлодуй) Николай Ганчев. Неговите съотборници Страти Илиев и Цветослав Тодоров обаче си уреждат трансфери зад граница.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна