Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Нинов: Тази година "Бдин" трябва да е с едно стъпало по-нагоре във футбола

Максимата е ясна - футбол се прави с пари и с класни футболисти! Така е в съвременния свят! Факт, е и че господин Димитър Герасимов, който всички обявиха за финансов благодетел и месия на "Бдин" има идеи, потенциал и възможности да вкара отбора в "А" група и както казва той - пари се дават само за свършена работа. С тези думи именно той се обърна към футболистите. И е прав! Никой няма да дава пари за футбол, ако няма резултати.

Иначе, другояче казано "Бдин" вече има нов старши треньор и той се казва Николай Нинов. Нинов е бившият вече наставник на мездренския "Локомотив", който направи един изключително силен сезон, като извоюва 15 победи от 15 срещи, едно сериозно постижение.

"Определено в "Бдин" има проблеми, каза Герасимов. Той сподели, че разбира, че част от играчите са в други отбори, което няма нищо лошо и допълни никой няма да бъде спрян, ако иска да се развива. По думите му в отбора е започнала сериозна селекция, която ще доведе отбора до тези резултати, които всички искат.

Едно от сериозните имена в отбора, това е вратаря Тодор Кючуков. "Бдин" ще бъде подсилен още и от Мартин Керчев. В атака остават Марио Метушев и Боби Хазуров. В средата на терена новото име е Тони Ласков, както и Петър Коюмджиев. На днешната пресконференция бяха представени и трима играчи от Франция, които би трабвало да засилят халфовата линия.
 
"Поемам нещата относно спортно-техническата работа в клуба и тренировъчния процес, бяха първите думи на новия старши треньор Николай Нинов. Той каза още, че се сблъскал с всички нива на българския футбол и добави, че познава играта и амбициите на отбора и ще направи всичко възможно "Бдин" да показва само добри игри. Той бе категоричен, че тима трябва тази година да се качи с едно стъпало по-нагоре във футболната йерархия.
 
В отбора остава и старшия треньор на "Бдин" Альоша Андонов, който все още не е ясно какъв пост ще заема от пролетния дял на шампионата в Западната "Б" футболна група. На срещата присъства и изпълнителният директор Иван Бербатов.

За "Бдин" предстои подготовка, през която са предвидени контролни срещи, а по думите на Герасимов такива ще има и с руски отбори. Ясна е само една проверка за видинския тим и тя е на 18 февруари с "Ботев" Враца. Съвсем скоро всички формации на "Бдин" ще се сдобият и с екипировка, ще бъде закупен и клубен автобус.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна