Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" падна като гост от "Дунав" Русе с 81:63

Без Бойко Пангаров в състава видинчани не успяха като гости на "Дунав" в Русе в поредния кръг от "А" групата при мъжете, съобщиха за РАДИО ВИДИН от ръководството на клуба. Русенци надиграха "Видабаскет" у дома с 81:63, а видинските баскетболисти бяха догонващи почти през целия мач. Въпреки загубата, видинският тим продължава да бъде на четвъртото място във временното класиране с актив от 6 победи и 5 загуби. "Дунав" пък е вече с 5 успеха и 6 поражения.

Русенци почнаха силно и взеха добър аванс. Домакините вкараха първите 5 точки, след което поддържаха преднина. В края на частта разликата нарастна и след десет минути бе 11 точки. "Дунав" продължи да води и през втората четвърт, като преднината стигна до 17 точки. Видинчани успяха да свалят до 11, но Николай Николов вкара тройка за край на полувремето и резултат 42:28.

След почивката разликата така и не падна под 10 точки. "Дунав" поддържаше преднината си и не позволяваше на съперника си да си мисли да намали. Така бе през цялото второто полувреме и в края русенци се поздравиха с първата си победа за 2012 година.

Николай Николов бе най-резултатен за победителите с 23 точки. По 13 пък добавиха Андреан Атанасов (9 борби) и Георги Минков.

За гостите от Видин със 17 точки и 9 борби приключи Теодор Киров, а Юлиян Колев добави 15 точки.

В следващия кръг на 5 февруари "Видабаскет" са домакини на "Балкан-2" Ботевград. Срещата е от 17 часа в зала "Фестивална".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна