Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите от "Град" загубиха достойно от УНСС

С достойна и равностойна игра младите волейболисти от Белоградчик загубиха от отбора на УНСС с 3:0, при резултат от геймовете 18:25, 22:25 и 22:25.

Волейболен клуб "Град" бе домакин на срещата с водача в лигата при мъжете- отборът на УНСС.
Мачът се игра в недобре отопления училищния салон на гара Орешец. Това, обаче, не попречи на многобройните фенове на ВК "Град" да го последват и подкрепят ентусиазирано.
Геймовете протекоха много динамично с непрекъсната размяна на точки и чести спирания за почивка. Във втория и третия гейм белоградчишките волейболисти започваха играта с преднина в точките, но липсата на опитност им попречи да я задържат до края. Те бяха много силни в блока, което им донесе и много от точките. Няколко неуспешни сервиса в третия гейм попречиха да победят, а може би и да обърнат мача в своя полза. Все пак срещу тях играеха имена като Светлозар Димов, капитан на отбора на УНСС, либерото Иво Коцаков, Стефан Младенов, Емил Георгиев, познати ни от националния отбор и висшата лига. Класният отбор на УНСС допусна грешки, които намалиха точковата разлика.

В турнира за Купата на България при мъжете участват 16 отбора. Всичките 8 срещи се изиграха в сряда вечерта. Домакинството е дадено на отборите от по- ниската група. Победителите от тези срещи ще се срещнат в следващия кръг, за да определят 4- те отбора, които продължават на осминафинала. Там ще се включат и отборите от Супер лигата.

Треньорът на отбора на УНСС Петър Иванов каза за РАДИО ВИДИН, че е приятно изненадан от момчетата на Белоградчик и от публиката. Треньорът на белоградчишкия "Град" Красен Христов, който игра в третия гейм, още по време на подготовката за срещата сподели, че те са най- младият отбор в групата на мъжете. Този мач е повече за добиване на опит. Но момчетата от града на скалите показаха, че не им липсват хъс и воля за победа.
По публикацията работи: Иванка Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени