Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" победи "Балкан-2" Ботевград с 93:87

Мъжката формация на БК "Видабаскет" даде повод за радост на новия спонсор на клуба- ВИДАХИМ АД, като записа домакинска победа срещу втората формация на "Балкан" Ботевград с 93:87.  
"Видинските баскетболисти бяха изключително силни през първото полувреме, но позволиха на противника завръщане в мача през второто"-
коментира след мача изпълнителният директор на клуба Росен Ракаджиев.
 
За видинчани това е седма победа, която приближава отбора до челната тройка в класирането на група "А". А за "Балкан" Ботевград е деветото поражение. 
 
Момчетата на Николай Колев започнаха срещата доста добре и поведоха в резултата още в първите минути. Играта на видинчани спореше и те нижеха кош след кош, като се разписа цялата стартова петица. Малко след средата на първата четвърт разликата вече достигна 10 точки и се запази до самия й край 27:17.

Отборът на "Видабаскет" продължи да диктува играта и през втората десетка, като в началото направи страхотна серия от 11:0 и това направи аванса им повече от комфортен. Отпускане в последната минута позволи разликата да падне под 20 точки, а на почивката домакините водеха с 53:36.
 
През второто полувреме обаче ролите се размениха, видинчани рано решиха, че мачът е свършил, а "Балкан" излезе коренно различен. Момчетата на Лъчезар Диков се мобилизираха и започнаха методично да топят дефицита си, а разликата падна под 10 точки. След 8 безответни точки в последните атаки на частта, "Балкан" стопи разликата и 6 минути преди края успя да поведе с точка преднина- 74:75...
 
Още при следващата атака Владислав Цанков с тройка върна водачеството на "Видабаскет". и мачът буквално започна отначало- и двата отбора се впуснаха в ожесточена борба за надмощие, като предизвикаха много емоции по трибуните. Решаваща за крайния резултат бе поредната успешна атака на атрактимния център на видинчани Юлий Арабаджийски, който върна увереността в победата както на играчите, така и на публиката.
 
Хладнокръвие от наказателната линия показа Бойко Пангаров, който оформи крайното 93:87.
 
Капитанът Юлиян Колев отново изигра много силен мач за победителите, като оформи личен актив в тази среща от 23 точки, 9 борби и 9 асистенции. Бойко Пангаров добави 21 плюс 5 борби и 5 асистенции.
 
Юлий Арабаджийски трайно намери своето място в отбора на видинчани и направи впечетляващо включване със 17 точки и 9 борби.

За "Балкан" Диан Христов бе над всички с 31 точки и 6 асистенции. Райко Дундалов добави 14, а по 11 точки вкараха Емил Бинев (8 борби) и Радослав Кочев (6 борби).
 
В следващия кръг видинчани отново са домакини. На 12 февруари от 17 часа в зала "Фестивална" възпитаниците на треньора Николай Колев посрещат тима на временния лидер в класирането "Берое" Стара Загора.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна