Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Торпедо" Борован остава във "В" група, "Ботев" Криводол напуска

"Торпедо" от Борован може да започне подготовката си за пролетния полусезон в северозападната "В" АФГ до петък, обеща президентът на клуба Веселин Червеняшки. Началникът обясни, че тежката метеорологична обстановка във Врачанско е попречила на плановете на ръководството тренировките да започнат още в този понеделник. Снегорините са разчистили подходите към стадиона в село Борован, пъртина е направена и до съблекалните, но теренът остава покрит с дебела 60-сантиметрова снежна покривка. Заради очакваните отрицателни температури до края на седмицата, подновяването на нормален тренировъчен процес е невъзможно.

Сигурно е обаче, че "Торпедо" (Борован) ще продължи участието си в третата футболна дивизия. Същото обаче не може да се каже за криводолския "Ботев", който 100% се отказва от участието си във "В" групата.

Информацията беше потвърдена от кмета на община Криводол Петър Данчев, според когото пари за футбол в общинския бюджет за 2012 не са предвидени, а присъдета е била издадена на заседанието на местния парламент в края на януари. През пролетта футболът в Криводол ще отчитат децата и подготвителната група, които се състезават в зона "Враца", а под въпрос е включването на селекцията за юноши старша възраст.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна