Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Козлодуй с ново ръководство

Юлиян Тошев, Валентин Митов, Иво Симеонов, Йордан Димитров, Георги Георгиев са новите членове на управителния съвет на футболен клуб "Ботев" Козлодуй. Снощи се проведе общо събрание, на което присъстваха близо тридесет души. Стана ясно, че клубът има нужда от нов стил на управление. С болшинство бе избрано новото ръководство на ФК "Ботев", както и новият председател на Управителния съвет - Юлиян Тошев.

Доскорошния председател, Юлиян Йорданов и Мартин Манасиев присъстваха в самото начало на събитието, но след като обявиха, че според тях, събранието е нелегитимно си тръгнаха демонстративно. Така или иначе не се стигна до изпълнение на втора точка от дневния ред - отчет на финансовата 2011-та година, поради отсъствието на Юлиян Йорданов, който между впрочем от няколко месеца е общински съветник. Нещо повече - стана ясно, че подобни отчети не са получавани в управителния съвет на футболния клуб и през 2010-та година.

След като гръмнаха скандали около финансирането на клуба - тайни и скрити договорки между хора на определени позиции и "радетели" на футбола в Козлодуй, стана ясно, че отбора се разпада, а финансова ревизия ще бъде извършена на предходното ръководство. Последните скандали около клуба се разиграха през декември, когато Мартин Манасиев - обявил се за финансист на отбора, избяга от банката, където е присъствал финансов контрольор от община Козлодуй, с 15 400 лева. По късно се разкри че с тези пари не са били заплатени възнаграждения на футболисти.

"Така или иначе това ще бъде нашият стил на поведение - открито и честно да говорим за състоянието на козлодуйския футбол, за състоянието му досега и занапред", заяви Иво Симеонов.

Това каза по време на импровизирана пресконференция с новия управителен съвет - Иво Симеонов. Той, в качеството си на собственик на три медии, се ангажира с визията на клуба и с прозрачността и популяризация на всички дейности на гарнитурите.

Нотариусът Валентин Митов ще съсредоточи усилия в юридическата част и документацията на ФК "Ботев". "Зная че има противостоене, не стоят добре нещата към момента. За мен като юрист мисля че тези неща трябва да се тушират. Силата да бъде насочена към това да създаваме отбор, а не да теглим към себе си", добави Митов.

Георги Георгиев - собственик на счетоводна къща, ще поеме организацията на финансите на клуба, Йордан Димитров ще отговаря за логистиката и организационните дейности на клуба. Тези роли си разпределиха членовете на Управителния съвет на козлодуйския футболен клуб и дадоха първата си медийна заявка - до месец ще бъдат закупени екипи на най-малките футболисти в клубът. По думите му в клуба е царял пълен хаос, но бе категоричен, че занапред ще има ред и правила.

"Когато говорих с треньорите разбрах, че за малката гарнитура няма екипи и с колегите решихме с лични средства, така както смятаме и занапред да работи с футболния клуб, да набавим екипите за момчетата", заяви Георги Георгиев.

Относно бъдещото финансиране Иво Симеонов анонсира:

"По повод финансирането - тиражират се имане на спонсори и фирми, дъргжавни и части. Ние ще поканим всички спонсори да продължат да подпомагат футбола. И ще стане ясно дали всъщност както те заявяват че са давали пари на Юлиеян Йорданов и Мартин Манасиев, или са давали пари на футболния клуб. На мъжкия отбор на детските гарнитури. Този въпрос ще го изяснимв. Ние много разчитаме и сме убедени че те са давали пари на спорта като цзяло и на футболра, а не на хората които са представлявали отбора. Всяка една стотинка ще отиде за футбол".
Следващата среща на управителното тяло на ФК "Ботев" ще бъде още идната седмица, когато ще присъства и Йордан Димитров, който бе възпрепятстван от пътуване в чужбина. Според решение на общото събрание до десет дни управителния съвет трябва да състави и представи пред върховния орган бюджет за 2012-та година.

За сега треньор на мъжете остана Кирил Липовянов. Децата се тренират от Станислав Стоянов, Мирослав Блажев и Цветан Гунев.
По публикацията работи: Лиляна Рашкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна