Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" отстъпи на "Берое" пред своя публика

"Отборът на "Видабаскет" успя да се противопостави на "Берое" Стара Загора само за едно полувреме. Гостите са лидер в "А" групата и се наложиха над видинчани с 46:86. Въпреки загубата, момчетата на старши треньора Николай Колев все още имат шансове да влязат челната четворка в групата"- коментира мениджърът на клуба Росен Ракаджиев.

Двубоят почна равностойно, като към шестата минута "Берое" водеше само с една точка 12:13. До края на първата част обаче гостите дръпнаха с 12 точки преднина и частта завърши при 14:26. Гостите задържаха двуцифрена разлика през почти цялата втора четвърт. В края на първото полувреме видинчани успяха да намалят дистанцията и това активизира публиката в зала "Фестивална". След почивката двубоят започна от резултат 29:38. Срещата обаче се реши окончателно още през третата част, когато разликата скочи сериозно. Трудно, почти нереално изглеждаше видинчани да успеят резултатно да се противопоставят на ръстовите играчи на "Берое", които лесно овладяваха топката в подкошията.
 
За любителите на статистиката нека кажем, че средният ръст на гостите е 198 см, като над 2 метра е ръстът на шестима от отбора на "Берое", а един от центровете им- Илия Георгиев- е висок 215 см...

В последната четвърт от срещата Николай Колев пусна в игра най-младите играчи на "Видабаскет", които показаха дух и се бориха мъжки с по-класния съперник, който спечели в зала "Фестивална" своята 12 поредна победа.

За победителите най-резултатен бе Атанас Радев с 20 точки. Петър Загоров направи дабъл дабъл със 17 точки и 11 борби, а Бойко Миленков добави в общата сметка още 10 точки, 8 борби и 5 асистенции.

За "Видабаскет" силен мач направи Тодор Колев, който завърши със 17 точки, а Бойко Пангаров отбеляза 14. За домакините не игра Теодор Киров, който в седмицата, предхождаща двубоя, получи нелепа контузия, претърпя операция и ще бъде извън строя до края на сезона.

"През първото полувреме на мача надскочихме себе си. Но в отбора на "Берое" има шестима играчи с ръст над 2 метра... Единият от гардовете е с височина 198! Видяхме как вторият им гард скача през човек и забива. Много здрав отбор, с добри състезатели, играят много агресивно. Така че реалностите са това. Нашият отбор е млад. Важното е, че не се уплашиха, а се бориха- дори най-младите, които са още ученици"- каза след срещата старши треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.

 
"В елита е месомелачка. Много трудно се преминава границата от едната група в другата. Затова искаме и трябва да променим манталитета на играчите. Утре те няма вече да са аматьори, които играят по два часа на ден, а ще трябва да тренират по два пъти на ден, да издържат много по-големи натоварвания, да се изправят в мачовете срещу професионалисти, на които аз не искам моят отбор да е боксова круша..."- обясни взривното темпо, в което държаше своите играчи през цялата среща старши треньорът на "Берое" Стара Загора Георги Младенов.

В следващия кръг "Видабаскет" почива, после следва гостуване в Пловдив.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна