Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" ще трябва да разчита на испанските пари

Общинският съвет във Враца гласува едва 200 хиляди лева за издръжката на ПОФК "Ботев". Местните сенатори намалиха с един път и половина сумата от 500 000 лева- колкото беше поискана от спорната комисия към Съвета. Миналата година за издръжка на футболистите бяха отпуснати 300 000 лева от касата на Община Враца.

Според члена на управителния съвет на клуба Чавдар Атанасов, подобно орязване на парите ще докара "Ботев" до "мизерно същуствуване в елита". Атанасов допълни, че ако се намери спонсор за футболния клуб, решението на местните парламентаристи би могло да се определи като правилно. В противен случай то се равнявало на тежък удар по бъдещето на отбора в "А" група, тъй като отпуснатите 200 000 лева вече били похарчени по зимната подготовка на "Ботев".
 
Чавдар Атанасов допълни, че все още се чака решението на Хосеп Делгадо за това дали да инвестира средства в "Ботев". Бизнесменът от каталунския град Хирона все още не е дал ясен знак, че ще спонсорира врачани, както обеща в началото на годината.
 
Хосеп Делгадо гарантира, че има желание да инвестира 3 500 000 лева за следващите два сезона, като отделно от това беше обещал още 600 000 лева- като жест на добра воля, за завършване на настоящото първенство.

В същото време представител на Делгадо, пожелал анонимност, съобщи, че испанците идват в началото на седмицата с пари и документи, удостоверяващи желанието им да поемат "Ботев". Размерът на сумата се пази в тайна, а документите ще помогнат на чужденците да влязат в новата управа на клуба на общото събрание, свикано на 29 февруари от 10 часа.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна