Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определиха домакинствата за зоните на ученическите игри

"Зоналният етап на ученическите игри ще бъде през април 2012 година. Отново бе спазен ротационният принцип при определянето на градовете домакини. Така няма ощетени и любителите на спорта във всеки един от областните центрове ще могат да наблюдават нашите талантливи деца"- каза за РАДИО ВИДИН Росица Стаменова, главен експерт на МФВС за Северозападна България. И уточни:

"Когато имат подходящи условия, и по-малките градове могат да кандидатстват за зоните. Бадминтонът например ще бъде в Лом."

Във Враца при главния експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за Северозападна България Росица Стаменова се проведе регионално съвещание на ученическите спортни клубове и представители на Регионалните инспекторати по образованието за областите Видин, Монтана и Враца във връзка с организирането на зоналния етап от ученическите игри за настоящата учебна година. Бяха определени градовете домакини на зоналния етап от игрите:

Видин ще бъде домакин на следните зони: тенис на маса за девойки и юноши 8-10 клас, която ще се проведе на 03 април в спортна зала "Фестивална"; волейбол за девойки и юноши 8-10 клас, която ще се проведе съответно на 19 и 20 април в спортна зала "Фестивална"; баскетбол за момичета и момчета 5-7 клас, която ще се проведе на 21 и 22 април отново в зала "Фестивална".

Зоната по шахмат ще е в Монтана, както и първенството на малката възраст по тенис на маса. Също в Монтана ще са състезанията по волейбол за 5-7 и баскетбол за 11-12 клас.
 
Леката атлетика за двете възрасти остава във Враца, както и игрите по баскетбол 8-10 и волейбол 11-12 клас.

На съвещанието във Враца стана ясно, че само Видин има готовност да организира финали на ученическите игри и вече са предприети действия в тази насока от Ученически спортен клуб "Шампион", който е редовен член на Българската асоциация "Спорт за учащи" и отговаря за организирането и провеждането на ученическите спортни игри за област Видин.

"Единстен от трите области в Северозапада Ученически спортен клуб "Шампион" Видин е дал заявки до Управителния съвет на Българска асоциация "Спорт за учащи" за домакинства на финалите за четири спортни дисциплини"- каза за РАДИО ВИДИН Росен Ракаджиев, изпълнителен директор на УСК "Шампион".

Заявките за финалите са съгласувани с Община Видин и Регионалния инспекторат по образованието. Благодарение на добрата организационна работа на видинчани, преди 4 години на нашия град бе дадено първото домакинство на държавни финали- припомнят от УСК "Шампион". Оттогава насам нашият град ежегодно организира финални надпревари по различни видове спорт. През тази година за 28-те ученически финали УСК "Шампион" си е поставил амбициозната задача да организира във Видин финални надпревари по няколко спорта в различни възрастови групи: шахмат за 5-7 клас; тенис на маса за момчета и момичета 5-7 клас; тенис на маса за юноши и девойки 8-10 клас; волейбол за девойки 11-12 клас.

Очаква се най-рано през април от УС на БАСУ да излязат с решение за домакинствата на държавните финали по програмата "Спорт за учащи" на МФВС, а датите на срещите ще бъдат през май.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени