Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чавдар Атанасов оглави "Ботев", испанците бягат от Враца

Нов управителен съвет бе избран на общото събрание на Професионален футболен клуб "Ботев" Враца. Форумът освободи от ръководството бившия кмет на града и шеф на клуба д-р Костадин Шахов и прие на мястото му настоящия градоначалник на Враца инж. Николай Иванов. Кметът на Враца бе представляван от главния секретар на общинската администрация Иван Жеков. Останалите членове на управата на клуба присъстваха в залата- изпълнителният директор Пламен Николов и Чавдар Атанасов, който бе избран за президент на ФК "Ботев".
 
Участниците в събранието решиха Управителният съвет да се събере и да реши дали да приеме всички молби за членство в клуба, постъпили преди провеждането на общото събрание. Ако президентът реши, че има условия, той ще може да свика извънредно общо събрание на "Ботев" през април, стана ясно още след края на форума. Взетите решения бяха съобщени след края на събранието, което остана затворено за журналисти. В началото на форума бяха допуснати само фоторепортери, а останалите представители на медиите бяха помолени да изчакат официалното изявление след края на продължилото по-малко от час общо събрание.

Очакваните с голямо нетърпение представители на каталунския предприемач Хосеп Делгадо не пристигнаха за форума във Враца. Според неофициално потвърдена информация, чужденецът се е отказал да инвестира в "Ботев", тъй като през последните дни в родни спортни сайтове са се появили негативни материали срещу него. Въпреки писмените уверения на общинската управа и ръководството на "Ботев", че не стои зад тези атаки в Нета, Хосеп Делгадо е обявил пред свой представител, че не желае повече да преговаря за бъдещето на врачанския клуб. Шефовете на "Ботев" подозират, че зад мръсната игра стои друг роден клуб, който също се е опитал да убеди каталунеца да инвестира пари в касата му, но не пожелаха да назоват конкретни имена. Това означава, че почти сигурно пари от Испания в касата на "Ботев" няма да влязат.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна