Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешен старт на първия турнир за "Купа Видахим"

Днес в спортна зала "Фестивална" започна серията от едномесечни надпревари- срещите от турнирите на Ученическата баскетболна лига Видин `2012, която се провежда за 7-ма поредна година. При най-малката възраст- момчета 5-7 клас- вече са известни четирите отбора полуфиналисти.

Възпитаниците на СОУ "Цар Симеон Велики" и ПМГ "Екзарх Антим І" направиха най-интересния двубой от днешните надпревари. От началото до края на мача нито един от двата отбора не можа да се откъсне с повече от две точки, а в последните секунди шансът бе на страната на "математиците", който победиха с 24:22. Последва нова победа за момчетата на Анелия Димитрова над СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с което ПМГ си осигури първото място в група "А". На втора позиция останаха момчетата на Румен Груев от СОУ "Цар Симеон Велики", които във втората си среща за деня победиха изразително СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с 69:23.

Група "Б" оглавиха възпитаниците на Ели Богомилова от ОУ "Иван Вазов", които не срещнаха съпротива и записаха две лесни победи. Второто място се реши в последната среща за деня, в която по-подготвени се оказаха момчетата на Ивайло Стоянов от ОУ "Св. Климент Охридски". Те се наложиха над ОУ "Отец Паисий" с 32:16.

Ранглистата за реализатор №1 оглави Светослав Симеонов от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с вкарани 42 точки, следван от Робет Георгиев, с 37 точки. С най-много борби до момента е Николай Огнянов, а втори по този показател е Радослав Димитров. Кристиан Нунов е играчът с най-много асистенции. Организаторите на лигата следят отблизо изявите на всички състезатели и на база статистически данни и професионална преценка ще определят най-добрата петица при момчетата 5-7 клас.

Резултати от груповите надпревари
СОУ "Цар Симеон Велики" - ПМГ "Екзарх Антим І" 22:24
ОУ "Св. Климент Охридски" - ОУ "Иван Вазов" 14:48
ПМГ "Екзарх Антим І" - СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" 24:35
ОУ "Иван Вазов" - ОУ "Отец Паисий" 32:12
СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - СОУ "Цар Симеон Велики" 23:69
ОУ "Отец Паисий" - ОУ "Св. Климент Охридски" 16:32

Класиране
Група А
1. ПМГ "Екзарх Антим І"
2. СОУ "Цар Симеон Велики"
3. СОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Група Б
1. ОУ "Иван Вазов"
2. ОУ "Св. Климент Охридски"
3. ОУ "Отец Паисий"

Финалната фаза на лигата за тази възраст ще се проведе на 13 март, при следната програма:
10.30 часа - полуфинал ПМГ "Екзарх Антим І" - ОУ "Св. Климент Охридски"
11.30 часа - полуфинал ОУ "Иван Вазов" - СОУ "Цар Симеон Велики"
13.00 часа - среща за 3-4 място
14.00 часа - финал
15.00 часа - награждаване

След финалите при момчетата 5-7 клас ще започнат надпреварите при юношите 8-10, а кулминацията на състезанията ще бъде сблъсъкът във финалната четворка при майсторите 11-12 клас. Мачовете за тях ще се провеждат всяка вечер, в рамките на една седмица. Финалът на Ученическите баскетболни игри ще се превърне в празник на баскетбола с много музика, награди, разиграване томбола за публиката и допълнителни изненади. За поредна година РАДИО ВИДИН е медиен партньор на игрите.
По публикацията работи: Милен Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени