Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Здравков: "Отборът е готов за срещата с Левски"

"Ботев" ще се опита да открадне точка или три от "Левски" в неделя
, закани се старши треньорът на врачани Тони Здравков. В края на седмицата "сините" идват за мач от 19-ия кръг на елитната футболна група. Двубоят е от 15.30 часа, на стадион "Христо Ботев". Според наставника на врачани, който до декември миналата година беше помощник треньор на "Левски":

"Отборът е готов за срещата с "Левски", която е в неделя. Футболистите се стараха в тренировките през седмицата, защото и за тях е огромно предизвикателство да попаднат в групата за подобен мач. Футболистите, които със сигурност няма да попаднат в групата за мача, са хората с контузии- това са Мартин Ковачев, който се възстановява от операция и Руслан Куанг, който получи травма на тренировка и няма да рискуваме здравето му. В събота ще определя групата за мача след тренировката в събота."

Тони Здравков допълни, че клауза в договора спира халфа Лъчезар Балтанов да играе срещу "сините". Балтанов дойде във Враца през януари като преотстъпен от "Левски" и затова ще пропусне сблъсъка с тях.

"Очакваме тежък мач, който пък може да даде тласък и стимул на отбора, защото е срещу "Левски" - един от претендентите за титлата в България. След като "Ботев" е в "А" група заедно с противника, значи трябва да изглеждаме равностойни на този съперник."

Доза оптимизъм преди мача внесе пловдивският "Локомотив", който отстрани съперника на "Ботев" в турнира за купата на България в драматичен мач, в който двама от титулярите на "сините" - Йовов и Рамос, получиха червени картони и ще пропуснат мача във Враца. Контузия в Пловдив получи и вратарят на "сините" Пламен Илиев, който също е под въпрос за двубоя с "Ботев".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна