Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" падна от "Академик" Благоевград в последния си домакински мач за сезона

"Видабаскет" отстъпи на "Академик" Благоевград в последното си домакинство за сезона в мъжката "А" група. Възпитанциите на Николай Колев бяха победени на собствен терен със 76:112 и в момента- кръг преди края на този шампионат, имат 7 победи и 10 загуби. Този актив е достатъчен за седмото място, което по всяка вероятност ще бъде заето от видинските баскетболисти и в крайното класиране. Тимът от Благоевград пък продължава борбата за разпределение на местата от 2-ро до 4-то с "Академик" Пловдив и "Овергаз", като до момента има 11 победи и 6 загуби.

Първите минути на мача бяха равностойни и интересни за зрителите в зала "Фестивална", след които резултатът бе равен. Гостите успяха да направят серия от няколко поредни коша и си осигуриха комфортен аванс. През втората част обаче момчетата на Видабаскет се разиграха и успяха да намалят разликата на само 4 точки. Играта се изравни, но не и отсъжданията на съдийската бригада. Равносметката за частта е 8 нарушения за момчетата на Николай Колев и само 1 за играчите на Петър Клечков, което изнерви щаба на "Видабаскет" и обезкуражи опитите на домакините за връщане в мача.
 
През второто полувреме "Академик", които бяха по-класният тим, натрупаха голяма разлика и успяха да поведат със 77:52 след 30 минути на терена, а до края отборите просто доиграха мача. В последните минути на терена се появи най-младият състезател на видинчани- кадетът Калоян Петров, които направи няколко сполучливи отигравания, вкара тройка и заслужено обра аплодисментите на публиката.

Шестима баскетболисти от отбора на победителите завършиха с двуцифрен актив. Най-резултатен от тях бе израслия във Видин талант и бивш състезател на "Видабаскет" Алекс Симеонов със своите 19 точки, към които добави и 7 борби. Васил Александров наниза 18, а с по 15 точки завършиха Красимир Георгиев (8 борби) и Венцислав Петков (8 борби, 13 асистенции).

За "Видабаскет" най-резултатен с 22 точки бе Бойко Пангаров, който подаде и 7 асистенции. С 20 точки и 5 борби пък се включи капитанът Юлиян Колев. Двубоят пропуснаха Теодор Киров и Теодор Николов, който претъпя операция от апендицит.
В следващия последен кръг от държавното първенство "Видабаскет" гостува на "Овергаз", а гостите от Благоевград са домакини на "Академик" Пловдив.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна