Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" гостува на "Светкавица" Търговище в четвъртък

Софиянецът Калин Людмилов получи наряд да ръководи гостуването на врачанския "Ботев" в Търговище, в четвъртък. Двубоят между новаците в елитната "А" група "Светкавица" и "Търговище" е от програмата на 16-ия кръг, който трябваше да се изиграе на 28 февруари, но беше отложен за 22 март заради лошите атмосферни условия. На главния съдия Калин Людмилов ще помагат съгражданинът му от София Иван Вълчев и Диян Вълков от Видин. Двубоят е от 13.30 часа.

През есента "Ботев" победи "Светкавица" с 1:0, с попадение на централния защитник Петър Альошев в 77-та минута. През зимната подготовка съперниците се срещнаха в мач за 3-тото място в турнира за Купата на хотелиерите в Сандански. Двубоят завърши 0:0, а тъй като футболистите на "Светкавица" отказаха да бият дузпи, "Ботев" зае по-предното място в крайното подреждане. Врачани тръгнаха за Търговище в сряда, ден преди мача. От групата отпадна полузащитникът Николай Николов, който беше наказан за 1 среща заради получен пети жълт картон от началото на шампионата и глобен с 250 лева. Срещу "Светкавица" няма да играят още контузените Мартин Ковачев и Руслан Куанг. Според старши треньора на врачани Тони Здравков, целта на отбора са единствено трите точки.

Стана ясно, че Дисциплинарната комисия на БФС глоби с 1 000 лева врачанския "Ботев", заради хвърлени предмети от публиката по време на мача срещу "Левски". Двубоят от програмата на 19-ия кръг, който се игра в неделя и завърши в полза на "сините", донесе наказание и за столичния гранд. "Левски" ще трябва да плати същата глоба като врачани- 1 000 лева, поради невъздържаността на своята агитка, която хвърли 10-ина бомбички в начолото на второто полувреме.
 
Въпреки наказанието, футболните запалянковци във Враца остават №1 по посещаемост на мачове на своите любимци. След рекордните за този сезон 10 000 души, преброени на мача срещу "Левски", градът на Ботевата слава затвърди първото си място по посещаемост на футболни срещи в родната "А" група. Средно по 5 500 души са идвали на 10-те мача на врачани от началото на първенството, или общо 55 000 души са видели 10-те домакинства на местния "Ботев".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна