Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" тръгва за Перник със спомени за победа от 8:1

"Ботев" Враца гостува на "Миньор" в Перник на 28 МАРТ 2012 година. Двубоят е от програмата на 21-ия кръг на "А" футболна група и ще се играе на стадиона на мира в миньорския град от 15.30 часа. Софийският рефер Никола Попов получи наряд за срещата, а помощници ще са му Венцислав Гаврилов и Ивайло Милков от София. Четвърти съдия е Христо Ристосков, от Благоевград. Това е вторият наряд на Попов на мач на врачани. През есента той свири гостуването на "Ботев" на "Левски", завършило с победа от 3:0 за "сините".

"Ботев" и "Миньор" са играли два мача от началото на настоящия шампионат на "А" група, като и в двата двубоя бяха постигнати равенства. През есента перничани удържаха 0:0 като гости в среща за първенството, а в контрола врачани завършиха 2:2 като гости на "Миньор". През зимната подготовка третият мач между двата тима пропадна, тъй като "чуковете" отказаха да играят на изкуствения терен в Сандански.
 
В досегашните си сблъсъци в елита "Ботев" и "Миньор" са записали 29 срещи, в които врачани са печелили 11, в 7 са завършвали наравно и в други 11 мача са губили при обща резултатност 50:39 в полза на "Ботев".

Най-изразителната победа на "Ботев" в "А" група е именно срещу "чуковете"- в далечния сезон 1984/85 година, когато "Ботев" отнесе "Миньор" с 8:1!
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна