Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПМГ "Екзарх Антим І" тръгна с победа в надпреварата за Купа "Видахим"

Възпитаниците на Илиян Ангелов- Лъвчето тръгнаха по шампионски в тазгодишната надпревара за Купа "Видахим" при юношите 11-12 клас. В първата среща от програмата, макар и трудно, те се наложиха над СОУ "Цар Симеон Велики" със 70:60.
 
Срещата започна равностойно, като и двата отбора не можаха да се окъснат с повече от 5-6 точки напред. Едва след почивката "математиците" дръпнаха с 10, благодарение на соловите изяви на Валентин Николов, а Емил Емилов показа невероятно хладнокръвие от линията за 3-те точки.

Възпитаниците на Фьодор Петров не се отказаха и до последно правеха опити за обрат. Калоян Петров и Ивайло Станков държаха "царистите" в мача, но въпреки положените усилия силите им не стигнаха за нещо повече. Те загубиха от миналогодишния шампион, но според познавачите на баскетболната игра отборът на Федя Петров има голям потенциал, който тепърва ще разгръща в хода на първенството.

Емил Емилов вкара най- много за победителите и завърши с актив от 31 точки, а съотборникът му Валентин Николов добави 24. За СОУ "Цар Симеон Велики" 25 точки отбеляза Калоян Петров, Симеон Вангелов добави 11, а Ивайло Станков се отчете 10.

Листа на стрелците след първата среща на лигата:
Емил Емилов - 31 точки
Калоян Петров - 25
Валентин Николов - 24
Симеон Вангелов - 11
Ивайло Станков - 10

Във вторник- 27 март от 17.30 часа програмата на Ученическата баскетболна лига продължава с двубоя между ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" и ГПЧЕ "Йордан Радичков".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна