Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлий Арабаджийски №1 в най-атрактивната класация за сезона

Младият център на БК "Видабаскет" Юлий Арабаджийски завърши редовния сезон в мъжката "А" група с най-много направени "чадъри".
  
                         Юлий Арабаджийски
 
Младият център на видинчани изпревари в най-атрактивната класация Георги Боянов от "Овергаз" и Бойко Младенов от благоевградския "Академик". Всеки блок или т.н. "чадър" вдига на крака публиката и е едно от най-аплоадираните изпълнения в баскетбола.
 
Не случайно Арабаджийски стана любимец на тинейджърите в зала "Фестивална" с невероятните си блокове, а за целия сезон те са 22. За "Видабаскет" той изигра 16 мача и вкара общо 95 точки.
 
 
Бойко Пангаров е състезателят с най-много реализирани точки за "Видабаскет".
 
Бойко Пангаров
За 16 срещи, в които е участвал, е вкарал общо 314 точки или средно по 19.6 на мач. Също така е 9-ти в реализаторската класация на "А" групата, 7-ми е по направени асистенции с 5.6 на мач и е на 9-то място по откраднати топки с 2.2 на среща. С тези показатели Бойко Пангаров завърши сезона като най-полезния играч за "Видабаскет" със среден коефицент от 16.9. 

Ветеранът Александър Михайлов завърши на второ място в листата за най-точните изпълнители на наказателни удари със 75% успеваемост. Пред него е единствено Ангел Пейчинов от "Овергаз" с 80% точност по този показател.

Владислав Цанков е 6-ти при стрелците от линията за трите точки с 55.6% на мач. Състезателят бе картотекиран на полусезона и изигра за Видабаскет 8 срещи.
 

Теодор Киров

Теодор Киров е на 8-мо място по овладяни борби в защита със 72 хванати топки. Мано, както е познат в баскетболните среди, е един от най-полезните играчи за "Видабаскет". Въпреки че не можа да довърши първенството заради контузия, той вкара за своя отбор 161 точки, хвана 88 топки под кошовете, открадна 25 топки и направи 10 чадъра.

Ако има класация по контузени състезатели, за жалост "Видабаскет" ще е един от първенците за сезона...
 
Поради тежки травми основни играчи на видинчани пропуснаха важни срещи от "А" групата. Тодор Колев счупи ръка и не можа да вземе участие в мачовете срещу "Академик" Пловдив, "Евроинс Черно море" и "Чавдар" Троян. Теодор Киров-Мано скъса сухожилие и пропусна всичките 6 решителни мача до края. Теодор Николов пък претърпя операция от апендицит и не игра срещу "Академик" Благоевград и в последния двубой с "Овергаз" в София.

В крайна сметка БК "Видабаскет" завърши на 7-мо място в таблицата, но със сигурност при повече спортнен шанс отборът щеше да е с няколко позиции по-напред- признават от ръководството на клуба. Но както се казва, всяко зло е за добро- дългото възстановяване и отсъствие на основните играчи отвори път за изява на младите таланти в тима, на които определено ще се разчита за в бъдеще.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна