Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо поражение за ГПЧЕ "Йордан Радичков" в Лигата

Отборът на СОУ "Цар Симеон Велики" взе първата си победа в Ученическата баскетболна лига за Купа "Видахим" при юношите 11-12 клас. Възпитаниците на Фьодор Петров се наложиха със 77:66 над ГПЧЕ "Йордан Радичков" и вече са с актив от една победа и една загуба.

Срещата започна с надмощие за момчетата от "царското училище", които основно чрез Калоян Петров и Симеон Вангелов взеха първата част с 19:13. Те продължиха да диктуват играта и през вторите 10 минути, като вкараха 24 точки за частта, а на полувремето се оттеглиха спокойно при резултат 43:27 в своя полза.

След почивката ролите на терена се размениха, а Георги Асенов и Стивън Милчев извадиха ГПЧЕ от тежкото положение, като вкараха 19 точки през третата част и така скъсиха дистанцията на 8 точки разлика 54:46.

Отново в заключителните минути трябваше да се решава изходът от двубоя. Капитанът Мартин Малчев вкара тройка за ГПЧЕ и намали разликата на само 4 точки, но още в ответната атака Ивайло Станков върна спокойствието в редиците на СОУ "Цар Симеон Велики". Станков наниза 3 бързи тройки, които се оказаха достатъчни за първата победа на "царистите" в Лигата.

Калоян Петров завърши с актив от 26 точки за победителите и стана най-добрият реализатор в срещата, 21 точки добави Ивайло Станков, Владимир Първанов вкара 14, а Симеон Вангелов се отчете с 10.

За ГПЧЕ "Йордан Радичков" Георги Асенов отбеляза 22 точки, Стивън Милчев добави 16, а Добромир Драготинов- 13 точки.

 
Временно класиране:
 
1.СОУ "Цар Симеон Велики" – 3 точки
2.ГПЧЕ "Йордан Радичков" – 3 точки
3.ПМГ "Екзарх Антим І" – 2 точки
4.ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" – 1 точка
Листа на стрелците в лигата:
 
Георги Асенов – 59 точки
Калоян Петров – 51
Емил Емилов – 31
Валентин Николов – 24
Ивайло Станков – 21
Цветомир Стефанов – 18

В четвъртък- 29 март, в зала "Фестивална", от 17.30 часа, програмата на Ученическата баскетболна лига продължава с двубоя между ПМГ "Екзарх Антим І" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени