Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов: "От тук насетне всяка среща за Монтана е финал"

ФК "Монтана" изпитва кадрови проблеми за домакинския мач с "Миньор" Перник. Заради наказание срещата пропускат левият защитник Антон Личков и халфът Георги Аврамов. С болки в бедрото е полузащитникът Владимир Мичев, който игра в последните срещи на обезболяващи инжекции. Нападателят Димитър Воденичаров, който пропусна гостуването на "Локомотив" Пловдив, заради счупен нос ще бъде в групата. 25-годишният Воденичаров ще носи специална маска, която да го пази от евентуален удар. Десният бек Георги Мечечиев е с болки в гръдния кош. Опитният бранител бе ударен лошо в мача с "Локомотив". Няма яснота дали старши треньорът Атанас Атанасов-Орела ще може да разчита на Мичев и Мечечиев. Наказанието на Личков и болежките на Мечечиев оголиха двете крайни зони в отбраната. На мястото на Личков може да играе Виктор Дениран. 21-годишният нигериец до сега не успя да запише нито една минута с екипа на монтанци. Младежкият национал Александър Дюлгеров пък е опция за десен бек на мястото на Мечечиев. Травма има и централният нападател Луис Едуардо.

"Заради сгъстения цикъл няма как да не се получат травми. Ще направим всичко възможно контузените футболисти да бъдат на линия. Вярвам, че момчетата ще стиснат зъби", коментира Атанасов. Монтана е в черна серия и вече четири мача доиграва с човек по-малко. От ръководството на монтанци са предупредили футболистите да не бъркат фатално. В игра се завръща капитанът Даниел Гаджев. Полузащитникът изтърпя наказание от един мач, заради петия си червен картон в първенството.

"Имах сериозен разговор с ръководството на отбора и поех ангажимент да бъда по-сдържан на терена", заяви Даниел Гаджев. Въпреки буйния нрав на Дани Гаджев, Орела застана зад капитана на Монтана и ще му гласува доверие.

"Победа- това е единствената цел пред отбора. След като се издънихме срещу "Локомотив", нямаме право на грешка срещу "Миньор". От тук насетне всяка среща за Монтана е финал", коментира наставникът на Монтана Атанас Атанасов. Орела отново няма да бъде на резервната скамейка. Специалистът изтърпява наказание от трима мача да не води отбора и това е последният.

Срещата е на стадион "Огоста" на 31 МАРТ, от 15.30 часа.
Контузени: Мичев, Мечечиев, Едуардо
Наказани: Личков, Аврамов
Вероятен състав: Яначков, Мечечиев, Сечков, Трифонов, Дениран, Копаранов, Д. В. Илиев, Гаджев, Антонов, Луис Едуардо, Борисов

Резерви: Аршинков, Борис, Вълчанов, Тодоров, Мичев, Воденичаров Д. Кр. Илиев
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени