Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПМГ "Екзарх Антим І" с втора победа за "Купа Видахим"

В четвъртия ден от надпреварата за "Купа Видахим" при юношите 11-12 клас от баскетболната ученическа лига ПМГ "Екзарх Антим І" прибави нова победа в актива си. Възпитаниците на Илиян Ангелов-Лъвчето разбиха тима на ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" с 93-54 и еднолично оглавиха класирането с максимален актив от 6 точки.

Срещата започна с тотално надмощие на "математиците", които с 3 поредни коша на Валентин Николов дръпнаха със 7-2. Емил Емилов също се включи блестящо и вкара няколко тройки, с което вдигна на крака публиката в зала "Фестивална".

Момчетата от тима на Професионалната гимназия, като че ли бяха отписали предварително мача и нямаха решение, както в защита, така и в нападение. Единствено капитанът Цветомир Стефанов търсеше коша през първата част и вкара 9 точки, но те бяха крайно недостатъчни за скъсяване на дистанцията. На полувремето двата отбора се оттеглиха при резултат 41-28 в полза на ПМГ, а след почивката срещата просто се доигра без да се стигне до изненади. Възпитаниците на Илиян Ангилов бяха господари на терена и нижеха кош след кош, а малко не им достигна да станат първият отбор в лигата преминал границата от 100 точки. Те вкараха цели 93 и дадоха най-сериозната заявка за спечелване на Купа Видахим в тазгодишната ученическа надпревара.

Валентин Николов завърши с актив от 32 точки за победителите, Емил Емилов добави 30, но хвана 12 борби, с което стана единствения състезател в срещата с дабъл дабъл.

За ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" Цветомир Стефанов отбеляза 12, Ростислав Атанасов 10, а Пенко Пеков 8 точки.

Днес от 17.30 часа програмата на Ученическата баскетболна лига продължава с двубоя между СОУ "Цар Симеон Велики" и ПГ "Проф.д-р Асен Златаров".

Всички резултати до момента:

СОУ”Цар Симеон Велики” - ПМГ”Екзарх Антим І” 60-70
ПГ”Проф.д-р Асен Златаров” - ГПЧЕ”Йордан Радичков” 56-63
ГПЧЕ”Йордан Радичков” - СОУ”Цар Симеон Велики” 66-77
ПМГ”Екзарх Антим І” - ПГ”Проф.д-р Асен Златаров” 93-54

Временно класиране:

1.ПМГ "Екзарх Антим І" - 4 точки
2.СОУ "Цар Симеон Велики" - 3 точки
3.ГПЧЕ "Йордан Радичков" - 3 точки
4.ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" - 2 точка

Листа на стрелците в лигата:
Емил Емилов - 61 точки
Георги Асенов - 59
Валентин Николов - 56
Калоян Петров - 51
Цветомир Стефанов - 30
Ивайло Станков - 21
Добромир Драготинов - 20
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна