Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана подкрепи Стилиян Петров

Коварна болест покоси юношата на Монтана, капитанът на българския национален тим и Астън Вила Стилиян Петров. Лекарите му поставиха диагноза - остра левкемия. 32-годишният футболист ще се съсредоточи изцяло върху битката си с болестта.
 
"Край с футбола. Сега започвам битка за живота си и ще се боря", обяви Стели.
 
Монтана и цяла България изразиха подкрепата си към Стилиян Петров. Преди началото на мача с Миньор /Перник/ футболистите излязоха с фланелки с надпис "Стели, Монтана е с теб!". Феновете на домакините издигнаха плакати в подкрепа на халфа на Астън Вила. Станали на крака с бурни ръкопляскания публиката на стадион “Огоста” изрази подкрепата си на Стели.
ПФК "Монтана" изразява огромната си подкрепа към Стилиян Петров в най-важния мач в живота му-битката с коварната болест. Надяваме се и вярваме, че рекордьорът по участия в националния отбор на България ще излезе победител.
 
"Стели, ние сме с теб!", се казва в разпространената от клуба декларация.
Кметът на Монтана Златко Живков, който е негов приятел, бивш учител и директор на спортното училище, заяви:

"Потресен съм, но се надявам всичко да приключи успешно. Стилиян е мъжко момче, много силен характер и аз искам и вярвам, че ще се пребори с коварното заболяване".
Първият му треньор Цанко Първанов също е убеден, че Стилиян ще се справи в тежката битка.

"Стилиян, е много силен характер. Аз съм сигурен, че той ще преодолее болестта. Стилиян, има много силна воля, много силен дух. Познавам го от 9 годишен и силно му желая оздравяването. Стилиян има подкрепата на семейството му, подкрепата на многобройните му приятели, подкрепата на цялата футболна общественост в страната. Стели, Монтана и България имат нужда от теб!", сподели 68-годишният Цанко Първанов.
 
Преподавателката му химия от спортното училище, сега директор, Бойка Симеонова също е убедена, че Стилиян Петров ще се пребори с болестта. "Няма да скрия, че плаках, като разбрах лошата вест. Не пожелавам това да се случва и на най-големия ни враг. Стилиян, е много силен и ще се справи. Аз му вярвам и го подкрепям. Като ученик бе за пример. Стилиян, и тогава, и сега е лидер и затова постигна толкова много във футбола”, каза още Симеонова.
 
В среща от 22 кръг на "А" група Монтана загуби с 1:2 от "Миньор" Перник.
 
Програма, 22 кръг:
 
Събота, 31.03

Монтана - Миньор (Перник) 1 : 2

Днес:

Видима-Раковски - ЦСКА 0 : 1
Черно море - Локомотив (София) 3 : 0
Светкавица - Калиакра 1 : 0

Утре:

Ботев (Враца) - Литекс 15:30 - : -
Славия - Черноморец 15:30 - : -
Берое - Локомотив (Пловдив) 17:30 - : -
Левски - Лудогорец 19:30 - : -
По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна