Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БК "Монтана" и "Нефтохимик 2010" ще се борят до последно за финала

Баскетболистките на Монтана загубиха четвъртия мач от полуфиналната серия в Националната лига при жените, след като бяха надиграни у дома с 89:72 точки от "Нефтохимик 2011" /Бургас/. Така възпитаничките на треньора Славко Димитров ще имат още една последна възможност да се класират на финал.

Петият решаващ мач, който ще класира един от двата тима е на 17 април от 18 часа в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас. В пета, решаваща среща ще бъде определен и другият финалист между отборите на "Дунав 8806" Русе и Левски. Срещата е на 18 април от 18 часа в Русе.
 
 
Първите 5 минути на мача бяха изключително равностойни, като играта вървеше кош за кош и така се стигна до равенство при 11-11. Последваха смени на водачеството и изравняваше, но в края на частта бургазлийки успяха да си създадат малка преднина от 6 точки при 27-21. Разликата се запази през втората десетка, като на моменти дори стана двуцифрена. Серия от 10-0 обаче бързо върна монтанки в срещата, а на почивката те вече водеха с в точки – 50-48.

Домакините от Монтана запазиха минимален аванс от 4-5 точки след подновяването на играта, но съперникът дишаше във врата им през цялата трета част и две минути преди края й изравни резултата при 60-60. Последва серия от 8-2, която даде на "Нефтохимик" добро начало на решителните 10 минути. В началото на последната част разликата стана 10 точки и въпреки че до средата й домакините я намалиха на 4, Олга Дубровина и компания успяваха да задържат водачеството си. Скоро разликата отново бе двуцифрена, а до края оставаха по-малко от 2 минути, в които нямаше как да се получи обрат, а напротив – разликата стана убедителна.
 
Много силен мач за победителките изигра Олга Дубровина, която записа дабъл дабъл от 24 точки и 14 борби. Катерина Дорогобузова се включи с 15 плюс 6, а 14 точки вкара Мария Желязкова. По 13 пък нанизаха Мария Цанкова и Анета Митева.
За монтанки над всички с 27 точки и 6 борби беше Димана Макариева. 12 вкара Катя Кордова, а по 11 – Жанета Жельова и Камелия Михалкова (9 борби).
 
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна