Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана 2003" отстъпи на шампиона "Нефтохимик 2010"

Баскетболистките на Монтана загубиха решаващата пета полуфинална среща в Националната баскетболна лига при жените. В зала "Бойчо Брънзов" в Бургас те отстъпиха със 72:78 точки на шампиона "Нефтохимик 2010". Точковата разлика в отделните части: 27:23, 18:16, 10:15, 23:18. 
 
Баскетболистките на Монтана играха равностойно през първата четвърт, като на няколко пъти си смениха водачеството. В крайна сметка домакинките я спечелиха с 27:23. Бургазлийки продължиха да водят и във втората четвърт, а на два пъти Монтана изравни. С две тройки на Силвия Пеева и на Анна Соколан шампионките бяха напред с 45:39 точки на почивата. Момичетата на Славко Димитров излязоха амбицирани и за три минути след паузата се доближиха на 1 точка от съперника. С два поредни коша по средата на третата четвърт Монтана вече бе напред с 3 точки. Домакините направиха същото и си върнаха аванса от 1 точка. Последната част започна при 55:54 за "Нефтохимик".

Играта отново тръгна кош за кош, като все пак през повечето време домакините поддържаха малка преднина. След средата на частта "Нефтохимик" водеше с 4-5 точки, като минута преди края Монтана я свали на 3. Нефтохимик стигна до класиране на финал, след като вкараха четири наказателни, между които Монтана пропусна да отбележи. Олга Добровина бе най-резултатна за домакинките с 19 точки. За Монтана Димана Макариева и Ивелина Вранчева завършиха с по 17 точки.
 

© Снимка: Sportsimages.bg

"Нефтохимик 2010" спечели серията с 3:2 победи и се класира за финала. С 3:1 победи над "Левски" място на финала вече си осигури тимът на "Дунав 8806" Русе.
 
Първите два кръга от големия Финал са на 21 и 22 април, в Русе. По програма 3 и 4 кръг са предвидени в зала "Бойчо Брънзов" Бургас на 26 и 27 април, а ако се стигне и до пети мач- той ще е отново в Русе, на 30 април. Играе се до 3 победи.
 
Нашите от "Монтана 2003" посрещат "Левски" в зала "Младост" за първия от серията мачове за третото място на 20 април- петък. Играе се до 2 победи. Следващите дати са 23 април, зала "Триадица" София и отново зала "Младост" в Монтана на 26 април.
По публикацията работи: Екип РАДИО ВИДИН

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна