Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Монтана смятат да направят мача на годината срещу Литекс

Двубоят между Монтана и Литекс се отменя, заради проливния дъжд. Срещата, която трябваше да се играе по програма днес от 17 часа, ще се играе утре от 17 часа.
 
Обилният дъжд бе причината да се отложи срещата между Монтана и Литекс /Ловеч/. През последното денонощие не е спирало да вали. Над 20 литра на квадратен метър паднаха над Монтана. Теренът на стадион "Огоста" е подгизнал. Съдийското трио – Георги Кабаков, Мартин Маргаритов, Мартин Венев, дежурният делегат Илия Илиев и наблюдателят на съдийската комисия Николай Нанев прецениха, че мач не може да се играе. Длъжностните лица хвърляха топката, но тя оставаше на терена и това накара длъжностните лица да отложат мача. По правилник това става за 24 часа, но ако и утре стадионът е в същото състояние, то двубоят ще бъде пренасрочен.
 
Треньорите на двата отбора Атанас Атанасов на Монтана и Христо Стоичков на Литекс направиха тренировка на терена с изкуствена настилка в комплекс "Огоста". 

Никой в клуба не се залъгва, че срещата с шампиона от Ловеч ще бъде лека, но настроението е приповдигнато. След три последователни загуби в Монтана смятат да счупят каръка. Старши треньорът Атанас Атанасов – Орела и за миг не изпитва сантименти от добрия си приятел Христо Стоичков. Двамата са в отлични отношения от работата им в школата на Чавдар /Етрополе/ и "Орела" не го крие.

"Да, със Стоичков сме добри приятели, но извън терена. Тук се касае за професионализъм и всичко ще се реши в рамките на 90 минути. Имам вътрешното усещане, че в Монтана ще им бъде трудно. Надявам се и момчетата да ги убедят в това.", коментира Атанасов.

Литекс се намира в черна серия след равенството 2:2 у дома с Миньор /Перник/ и отпадането от турнира за купата на България от Локомотив /Пловдив/.

Може да се окаже, че няма кой да излезе с капитанската лента на монтанци, след като титулярния капитан Даниел Гаджев и неговият заместник халфът Димитър Василев Илиев не са напълно възстановени от травми.

"До последно ще решаваме за двамата. И Гаджев и Митко Илиев са ключови фигури в отбора. Ако се наложи ще стиснат зъби.", сподели Атанасов.

Ако и двамата останат сред резервите наставникът на монтанци ще трябва да прекроява напълно състава. След четири мача наказание в игра се завръща левият бек Антон Личков. Въпреки, че в мача с Берое Атанасов остана доволен от играта на Виктор Дениран, едва ли нигериецът ще излезе титуляр срещу Литекс. Другата добра новина за Атанасов е, че Георги Мечечиев е готов за игра и ще започне в дясната зона на отбраната. Атанасов ще може да разчита и на преотстъпения от Литекс нападател Боби Борисов. Младокът вече има един гол с екипът на Монтана.

"Литекс е добър отбор с качествени футболисти, но и ние си имаме шансовете. Не сме отписали срещата. Нито един отбор, и Левски, и ЦСКА не са ни надиграли тотално, но наши глупави и детински грешки обръщат срещите в наша вреда. В момчетата има добра мотивация и нагласа. Аз съм убеден, че Монтана има възможност и сили да направи един добър и резултатен мач.", каза още старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов – Орела.

През есента монтанци си тръгнаха с точка от Ловеч след 0:0. Двубоят Монтана – Литекс е поверен на главния съдия Георги Кабаков от Пловдив, с помощници Мартин Маргаритов /Пловдив/ и Мартин Венев /София/. Румен Христов от Плевен е резервен арбитър.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна