Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Николов: "Ботев" не е играл за допълнителни премии срещу "Локомотив" Пловдив

Изпълнителният директор на ПОФК "Ботев" Пламен Николов опроверга твърденията, че врачанските футболисти са играли за допълнителни премии срещу "Локомотив" /Пловдив/, за да спрат "смърфовете" от участие в турнира Лига Европа. В събота новакът направи 1:1 с финалиста за купата на България и заплете още повече интригата около местата, даващи право за участие в евротурнирите. Според бронзовия медалист от световното първенство в щатите през 1994-а година, "Ботев" е играл честно и срещу ЦСКА, и срещу "Локомотив".

"Ако Емил Велев знае, че има допълнителни стимули, нека ги донесе и да ги раздадем на момчетата. Просто си играхме необременени от това, че останахме в групата. Исдкахме да покажем, че и срещу по-силните отбори можем да се противопоставим и да играем така, както трябва. Въпреки че можем да съжаляваме, защото при 0:0 Светли Валериев изпусна едно чисто положение. Иван Коконов можеше и по-рано да изравни резултата, а не да чакаме края. Аз лично съм доволен от точката, но не и от играта след 60-та минута", заяви изпълнителният директор на врачани Пламен Николов.

Пламен Николов не пожела да коментира изявлението на собственика на пловдивчани, че "смешни" отборчета като "Ботев" нямат място в "А" група. Футболният началник допълни, че разбира раздразнението на Динев, чиито отбор изпусна победата в последните секунди. До края на шампионата врачани няма какво да губят, тъй като никой не може да ги измести от 12-ото място, а и те трудно биха изпреварили 11-ия Монтана.

Пламен Николов очерта близкото бъдеще: Отиваме на "Берое" Стара Загора и приемаме "Видима" Раковски. Ще продължим да играем по същия начин. С тези отбори няма и какви сметки да се правят. Отиваме - играем двата мача. Останали сме в групата и всичко завършва нормално този сезон.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени