Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронз за Тереза Джурова на ЕП Москва`2012

Тереза Джурова спечели бронзов медал на Европейското първенство по самбо за жени в Москва. Възпитаничката на треньора Ташко Танов, която в момента е студентка в Националната спортна академия, участва в по-долна категория, 72 кг. В спора за бронза Джурова не остави никакви шансове на представителка на Франция. Така в рамките на по-малко от месец Тереза Джурова стана Европейска шампионка по самбо за девойки в Букурещ, а сега взе бронзов медал от турнира на Стария континент, за жени в Русия.

"Тереза Джурова притежава невероятен талант и борбеност. Тя пропусна миналата година, заради тежка контузия. Сега показа своят манталитет на победителка и се надявам да продължава все така. За съжаление няма да може да участва на олимпиадата в Лондон, въпреки че бе номер №1 в нейната категория. Убеден съм Монтана ще има отново олимпиец", коментира личният й треньор Ташко Танов.

И състезателката на Спортен клуб "Борба, самбо и джудо" Видин Габриела Кирилова спечели бронзов медал, но в категория до 48 кг. на Европейския шампионат по самбо за мъже и жени. В спора за третото място Габриела Кирилова победи представителката на Беларус Юлия Стсияшенка, съобщи за радио Видин старши треньорът на клуба Пламен Петров. Европейското първенство се провежда в руската столица Москва от 17 до 21 май.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна