Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана - "Черноморец" Бургас 2:4

С ранен гол "Черноморец" Бургас откри головата си сметка. Преслав Йорданов засече с глава остро центриране на Мелконян. В 16-ата минута "акулите" можеха да стигнат до нов гол, но ударът на Преслав Йорданов- отново с глава, срещна лявата странична греда. Гостите удвоиха преднината си в 21-ата минута, когато Преслав Йорданов направи двойно с Шаешу и мароканецът опъна мрежата на вратаря Яначков. Монтанци също погледнаха към противниковата врата. В 30-ата минута от дузпа от воле Георги Аврамов изпробва рефлексите на Стоян Колев, но вратарят изби в ъглов. Малко преди почивката Едуардо навърза трима от "Черноморец", подаде в коридор на Д. В. Илиев, но халфът не успя да се възползва от удобната ситуация и Колев изби удара му в корнер.

"Монтана" се върна в мача с гол на влезлия като резерва на почивката Димитър Воденичаров, който финтира двама защитници и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Стоян Колев. В 61-ата минута вратарят на домакините Яначков игра с ръка извън наказателното поле, като изпревари Христов и главният съдия му показа червен картон. При изпълнението на прекия свободен удар Николай Николов бе точен за 3:1 и опъна мрежата на току-що влезлия вратар на Монтана Аршинков. Бившият нападател на монтанци Венци Христов вкара четвъртото попадение за "Черноморец", а в до бавенето време Д. Кр. Илиев се разписа за Монтана за крайното 2:4.
 
"В Монтана беше добре за мен, но във футбола е така. Днес си в един отбор, а утре може да си в друг. Но не е невъзможно отново да се върнеш и в стария си отбор. Може никога през живота си повече да не дойда в Монтана, а може и да дойда пак... Днес нямаш оферта, утре имаш... Сега ще се прибера за малко у дома. Чакаме раждането на нашето момиченце. Благодаря на публиката в Монтана, на ръководството на клуба, на феновете, на кмета и на моите приятели тук- и футболисти, и фенове и просто приятели! Ще ми е мъчно за тях, но както казах- във футбола е така..."-
каза преди заминаването си бразилският нападател на "Монтана" Луис Едуардо.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени