Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани на финал на Ученическите игри при юношите

Юношите VІІІ-Х клас на СОУ "Цар Симеон Велики" отпътуваха за участие на баскетболните финали на Ученическите игри, които се провеждат в Златоград, за времето от 31 май до 3 юни 2012 година.
 
Отборът стана общински първенец на Видин, като спечели Купа Видахим с победа над ГПЧЕ "Йордан Радичкив" с 64:51, а квотата за държавните финали бе извоювана на зоналното първенство във Враца, където видинските момчета се наложиха последователно над Професионална гимназия по електротехника "Христо Ботев" Монтана с 53:29 и над ПМГ "Акад. Иван Иенов" Враца с 45:42.

"За финалните надпревари учителят Атанас Ничев е включил Калоян Петров, Румен Тодоров, Владимир Първанов, Марио Стоянов, Пламен Станков, Кристиан Нунов, Георги Живков, Кристиян Левашки и Дейвид Михайлов. Заедно с момчетата на турнира ще бъде и старши треньорът на мъжете на "Видабаскет" Видин Николай Колев"- съобщи за РАДИО ВИДИН Росен Ракаджиев- изпълнителен директор на УСК "Шампион". Той припомни още, че през миналия сезон- 2011 година, възпитаниците на СОУ "Цар Симеон Велики" играха на ученическите финали в Златоград, но в по-малката възраст V-VІІ клас.

"Повечето от момчетата в отбора отново ще имат възможността да се насладят на красотите на най-южният град в България, тъй като вече са първа година в по-горната юношеска група. Да им пожелаем успех в срещите"- каза Росен Ракаджиев.
По публикацията работи: Ваня Минева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна