Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много догадки и малко надежди за съдбата на "Ботев" Враца

ФК "Ботев" Враца чака завръщането на премиера Бойко Борисов от Португалия, за да разбере дали той ще помогне за спасяването на отбора. Волята на министър председателя да помогне на закъсалия за пари футболен клуб го превръща в единствения спасител в очите на запалянковците. Ако Борисов не протегне ръка на врачани, тимът със сигурност няма да започне новия шампионат на "А" футболна група, обяви президентът Чавдар Атанасов, според когото за участие в следващото първенство са необходими не по-малко от 1 500 000 лева.
Подписка с над 5 000 подписа до премиера се очаква да бъде връчена на Борисов. В нея фенове и спортни деятели от Враца настояват Бойко да спаси "Ботев". Очаква се и от двамата министри от града под Околчица- Тотю Младенов и Мирослав Найденов- да лобират за спасяването на отбора. Поне засега не е ясна позицията на областния координатор на управляващата партия ГЕРБ Николай Коцев, според когото врачани не заслужават да имат отбор в "А" група, защото изборът им на кмет през миналата есен "не бил цветово адекватен"... Развръзка се очаква до края на седмицата, а за 15 юни е насрочено общото събрание на клуба. На форума окончателно ще се разбере дали настоящият президент Чавдар Атанасов и екипът му имат сили да управляват клуба, или ще хвърлят бялата кърпа и ще се оттеглят поради невъзможността да издържат отбор в елита. Клубът е на път да остане и без старши треньор.

Врачани, които не знаят дали остават в "А" група, получиха ултиматум от наставника Антони Здравков. Според официално потвърдена информация, бившият треньор на "Левски" обявил пред шефовете си, че ако скоро няма яснота за бъдещето на отбора, е готов да напусне. От управата му отвърнали, че до края на седмицата ще бъде известно дали "Ботев" ще продължи участието си в елитната футболна дивизия. Антони Здравков потвърди, че до петък остава на разположение на "Ботев", но след това може да поеме към друг клуб, ако ситуацията не се изясни.

"Предпочитам да имам време да си намеря отбор, пред дилемата да стоя безработен", коментира кратко наставникът. Здравков, който е познат в спортните среди и като Сухия, има договор с врачани до 30 юни. От два месеца той не знае ще остане ли и след тази дата, или трябва да търси ново предизвикателство.

Никой от шампиона "Лудогорец" не е търсил ръководството на "Ботев", за да преговаря за евентуалното преминаване на нападателя на врачани Бранимир Костадинов в Разград- това обяви Пламен Николов, изпълнителен директор на врачани, и обори появилите се слухове за трансфер на бързоногия нападател в Делиормана. Николов допълни, че настоящият договор на футболиста с "Ботев" изтича през лятото на 2013 година. Така че всеки, който иска да го привлече в редиците си, трябва да приготви пари и да седне на преговори, предупреди футболният шеф. Николов допълни, че през последните дни в спортните вестници са се появили слухове за още двама играчи на "Ботев", които уж са сключили договори с други отбори. Изпълнителният директор гарантира, че нито бранителят Петър Альошев се е разбрал със "Славия", нито от "Левски" са се интересували от възможното преминаве на вратаря на врачани Веселин Цветковски на "Герена".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна