Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медали за врачански спортисти

Кметът инж. Николай Иванов връчи грамоти на 55 медалиста от европейски и световни първенства, държавни шампиони и шампиони от веригата състезания "Ученически игри 2012" от Враца. Инициативата е първа по рода си, а идеята на местната управа е тя да се превърне в ежемесечна традиция.

За награждаването в градската концертна зала дойдоха световният вицешампион по кикбокс Асен Асенов, европейските медалисти по таекуон-до, донесли две златни, три сребърни и седем бронзови отличия, както и държавните шампиони от спортните клубове по автомоделизъм, по борба, кикбокс, лека атлетика, таекуон до и шампионите от "Ученически игри 2011-2012" по лека атлетика и волейбол от ПМГ "Акад. Иван Ценов". Един от наградените треньори бе Огнян Филипов, зам. председател на Българската федерация по автомоделизъм. Той благодари на кмета за уважението към труда и постиженията на младите спортисти. Треньорът по таекуон до Илия Цветков, в знак на благодарност, подари на инж. Николай Иванов златен медал от последното европейско първенство. Медалът е един от спечелените от неговия спортен клуб.

През следващия месец грамоти за високи спортни постижения ще получат държавните шампиони от клуба по водна топка - девойки на "Ботев" /Враца/.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени