Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роденият във Враца Ивайло Рачев ще спасява ФК "Ботев"

Инвестиционен фонд, базиран в Лондон и занимаващ се с инвестиции във футбола, влиза в ръководството на врачанския "Ботев"- това стана ясно днес на среща при кмета на града инж. Николай Иванов. След срещата градоначалникът представи Ивайло Рачев- от екипа, който ще поеме финансирането на клуба. Кметът Николай Иванов съобщи добрата новина за футболните фенове:

"Вече има официално решение, че екипът, начело на който е Ивайло Рачев, ще поеме финансирането на ФК "Ботев". Този екип е подкрепен от инвестиционен фонд, който идва във Враца с ясна програма."

Конкретни подробности по споразумението бяха спестени, но бе дадено обещание, че на общото събрание на ФК "Ботев" на 29 юни и това ще стане. Според неофициални данни спонсорът ще увеличи двойно парите във врачанския клуб от последния сезон и през новото първенство клубът ще разполага с около 3 000 000 лева. В зависимост от резултатите, постигнати в "А" група, бюджетът може да бъде увеличаван, тъй като спонсорите искат да управляват клуб, който участва в евротурнирите. Макар че не бяха оповестени, се задават промени и в управителния съвет, който от 3-членен се очаква да набъбне до 7-членен, като 4-ма от хората в ръководния орган ще бъдат представители на инвестиционния фонд. Ивайло Рачев разкри повече подробности:

"Спонсорът е „фонд, който инвестира главно във футбола. Той е интернационален, но е базиран в Лондон. Представителят на фонда ще бъде тук, а фондът работи с официални и сериозни имена, които а и наши партньори - г-н Пепино Тири, мениджър на бразилецзът Кака и каменурнския нападател Самуел Ето`О, който от няколко месеца живее в България. Другите по-известни имена са на Ернесто Брундзети, Густаво Маскарди - това са световни известни специалисти в мениджмънта на футболисти."

Ивайло Рачев поясни, че инвестициите се правят като част от 3-годишна амбициозна програма, като загатна, че пред "Ботев" ще се поставят високи цели, които включват и участие в Европа. Спонсорите идват във Враца, защото са получили подкрепа от цялата общественост, от кмета, от ръководството на клуба и от феновете. Самият Рачев сподели, че има и лични мотиви:

"Да, роден съм във Враца, тук съм завършил училище и след висшето си образование във Варна, се преместих да живея в Италия. И така вече 12 години. Аз съм представител на футболен клуб "Милан" за България, Русия и Турция. Възникна идея с моите колеги да инвестираме в клуб в България и ето затова съм тук, във Враца."

Добрите новини в "Ботев" обаче няма да свършат с подписването на договора за сътрудничество, обеща още Ивайло Рачев.

Подготовката на отбора започва от 27 юни, сподели Чавдар Атанасов. На 1 юли "Ботев" заминава на лагер в Тетевен, а след това е предвидено участие и в турнир в Банско. Възможно е това лято във Враца за контроли с "Ботев" да пристигнат и чуждестранни отбори.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна