Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрийтбол в седмицата на синия Дунав

Поредния стрийтболен турнир във Видин организират Общината и Ученически спортен клуб "Шампион". Надпреварата този път ще бъде част от проявите във връзка с отбелязването деня на река Дунав.
 
В седмицата на "Синия Дунав" са предвидени още пленер и празничен концерт на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", театър на открито "Приказка за тиквата", концерт на градски духов оркестър, фотоизложба "Поглед към Дунав", мюзикъл "Човекът от Ламанча" на театрална студиа при ГПЧЕ "Йордан Радичков", концерт на читалище "Цвят", фолклорен събор "Дунавски ритми", изложение "Автентично на брега на Дунав", танцов спектакъл "България в песни и танци" на ансамбъл "Дунав", дискотека на открито на площад "Бдинци" и посрещане на джулай морнинг.

Стрийтболният турнир ще се проведе в Крайдунавския парк- до откритата сцена на Художествената галерия, на 28 юни, за две възрасти ученици - VІІІ и ІХ клас. Състезанията ще започнат от 10.00 часа, като 30 минути преди това отборите ще имат възможността да се регистрират за участие. Тимовете ще са в състав по трима играчи, като по-малки ученици ще могат да участват по-горна възрастова група. Организаторите са подсигурили медали за призьорите и статуетки за най-полезните състезатели в надпреварата. Ще се организират и допълнителни игри, с много предметни награди.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна