Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана започна с победа в контролите, Даниел Гаджев се раздели с отбора

ПОФК Монтана започна с победа серията си от контролни срещи. На стадиона в столичния квартал "Овча купел" момчетата на треньора Атанас Джамбазки се наложиха с 2:1 над Славия. И двамата треньори използваха спаринга, за да дадат шанс на новите футболисти.

Джамбазки започна с вратаря Атанас Аршинков и пред него – Мечечиев /к/, Ковачев, Мичев, Личков, Амзим, С. Георгиев, Василев, П.Петров, Воденичаров и Димов.

В 15-та минута падна и първото попадение за Монтана. Дошлият от "Бдин" /Видин/ нападател Петър Петров се възползва от неразбирателство в бялата защита разходисе между тях и на празна врата вкара. Воденичаров пропиля шанса си по-късно, но в 28-та минута наказа домакините. Петър Петров центрира добре в наказателното поле на Славия, където непокрит на далечната греда Воденичаров с глава вкара в обратния ъгъл на Вълков. Славистите също имаха положение. В 36-та минута Велинов центрира в наказателното поле, след което Пирес пробва странична ножица, но Аршинков спаси. През второто полувреме двамата старши треньори – Мартин Кушев и Атанас Джамбазки направиха няколко смени, които определено повлияха на темпото на играта. Славия върна един гол в 47-та минута, когато Кирил Атанасов центрира по земя в наказателното поле на Монтана, Атанас Чепилов овладя топката и през краката на защитник прати топката в мрежата на Кололо Мисендо Мину. В крайна сметка Монтана си тръгна с победа с 2:1 от стадиона на Славия.

Капитанът Даниел Гаджев се раздели с Монтана. Петима от футболистите, чийто договори изтекоха на 30 юни не ги подновиха. Въпреки уговорките Гаджев си тръгна от стадион "Огоста". Полузащитникът ще продължи кариерата си в столичния Локомотив. Още от миналата година Гаджев настояваше да премине при железничарите. Полузащитникът Димитър Василев Илиев вече не е част от клуба. Вторият капитан на монтанци е поискал по-висока заплата, която от ръководството са отказали. Съименикът му нападателят Димитър Красимиров Илиев също си тръгна. Централният защитник Тихомир Трифонов – Херо пък ще се пробва в чужбина. Ако не успее да се уреди Херо има възможност да се завърне в родния Етър или отново да продължи на стадион "Огоста". Защитникът Емил Копаранов се раздели с Монтана по взаимно съгласие.

"За някои от старите футболисти е време да сменят Монтана. След няколко сезона на стадион "Огоста" Митко Илиев и Гаджев ще търсят развитие в други отбори. Трифонов и нападателя Илиев бяха изключително коректни при раздялата", коментира изпълнителният директор на Монтана Румен Панайотов.

Монтанци привлякоха нападателя Петър Петров, който вкара на Славия и дефанзивния халф Димитър Петков. През пролетта и двамата играха в "Бдин" /Видин/, а преди това са били съответно в "Миньор" /Перник/ и "Черно море" /Варна/. Договорите на Петров и Петков са за една година. В четвъртък в Монтана чакат нападателя от Кот д Ивоар Абу Бамба. Новината потвърди футболния шеф Румен Панайотов. Преди време Бамба игра в "Локомотив" /Мездра/ и Черноморец. Бамба е голмайстор на първенството на Оман със 7 попадения.

Четирима чужденци, дошли на проби в отбора, напуснаха стадион "Огоста". 21 годишният грък Панагютис Рампавилас, играл в холандския Вендам, унгарецът Петър Берки, обличалия екипа на холандския Утрехт Рашит Мабрид и сърбинът Делянин Душан не впечатлиха с изявите си старши треньора Атанас Джамбазки. За 5 дни наставникът на Монтана освободи 15 от дошлите на проби.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна