Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанинът Борис Недялков участва в Европейско първенство по кану-каяк в Португалия

Видинчанинът Борис Недялков е част от националния отбор на България на започналото днес Европейско първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи до 23 г. в Португалия. Борис участва в дисциплината "четворка каяк" заедно с Росен Димитров, Пламен Георгиев и Красимир Цонев. В днешната гонка българите се състезаваха с лодките на Италия, Германия, Беларус, Унгария, Полша и Дания. Каякът на Борис, който от тази година се състезава за столичния "Левски", остана 5-и в сериите и за по-призово класиране ще трябва да участва в полуфинал.

„В сериите днес представителите на българския отбор се класираха на полуфинали в своите гонки. Четворката каяк, в която аз участвам, е пета в предварителните серии и утре в 12.30 часа ще участваме в полуфинал. Със стотни загубихме в предварителните серии квалификациите за финала. Надявам се в следващите гонки да не допускаме днешните грешки и да успеем да се класираме за финал”, каза за радио Видин от Португалия Борис Недялков.

Медалите ще се разпределят на 14 и 15 юли. България участва с 11 лодки на европейското първенство за юноши и девойки и младежи до 23 г.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна