Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Герго Гергов: "Видинският стадион не е голф игрище!"

Все още не е ясно къде ще играе видинският "Бдин" през новия сезон. Дали лицензът на отбора ще бъде платен и ще намери ли той място сред тимовете от обединената "Б" футболна група, или "видинските лъвчета" ще трябва да заиграят при аматьорите в Северозападната "В"... Но каквото и да се случи, стадионът е общинска собственост и трябва да бъде запазен- категорични са от Община Видин.
"Сигурно за сега е, че предстоят кардинални промени в ръководството"- каза за РАДИО ВИДИН кметът на крайдунавския град Герго Гергов, който подчерта, че е и сериозно обезпокоен за начина на стопанисване на стадион "Бенковски".

"Искаме да запазим в приличен вид имуществото на стадиона, а не всеки- кой когато реши- да влиза и да руши. Станах свидетел как на стадиона се играе голф, а при удар със стик, знате какво се случва с тревната настилка - цели чимове се съсипват..."- обясни кметът.

"Колкото до лиценза на "Бдин"- води се битка със зъби и нокти лицензът да бъде платен, но явно силите са на изчерпване. Ако г-н Герасимов не съумее да реализира това, което си е поставил за цел, тогава нещата поемаме ние- което значи, че отборът ще има ново име и ще се състезава при аматьорите. Видин има нужда от видински деца и футболисти и в последствие тези момчета, след като станат класни футболисти, да могат да бъдат продавани, за да може клубът да се издържа. Не можем да караме "Мерцедес", при положение, че имаме пари за "Трабант"... Прекалено се преекспонира този въпрос със съдбата на "Бдин". Няма нищо тревожно и нищо смущаващо. Стадион "Бенковски" не е блокиран, но ние като добри стопани, сме длъжни да го пазим. Ако отборът ще играе в "Б" група, тогава няма проблем, сключва се договор и стадионът си се ползва. Така че чакаме официално становище от БФС- ще има или не "Бдин" отбор в "Б" група. Да не говорим, че има много неизчистени стари задължения, които трябва да бъдат платени. Ние, като Община, сме предоставили нормални условия за футбол. Трябва да изтрезнеем и да не си поставяме невъзможни цели. Пред нас стои проблем и той трябва да бъде решен"- каза още видинският градоначалник.

"Няма драма и около поста управител на ОП "Спортни имоти". Там ще назнача отговорен, знаещ и достоен човек, който ми представи програма за развитие на спортните имоти. Поемат се ангажименти, на тримесечие се прави мониторинг и ако всичко е наред и се работи- добре! Но ако не е така- се търси друг за длъжността"- отсече Гергов.

"На стадион "Бенковски" има ток и тревната площ се полива, за да не се съсипе теренът. Сменени са патронниците на входните врати на съоражението, за да го опазим", обясни домакинът на стадиона Методи Станков.
 
"На стадион "Бенковски" всичко е наред, тревата се полива, сметките за ток и вода са платени", уточни за РАДИО ВИДИН двокатът на "Бдин" Цецо Иванов.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна