Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвестиционният фонд от Лондон се оттегли от "Ботев" Враца

Инвестиционният фонд, базиран в Лондон, се оттегля от издръжката на футболния "Ботев" /Враца/. Това обяви на извънредна пресконференция членът на управителния съвет на клуба и представител на фонда Ивайло Рачев. Той не изясни причините, поради които хората около италианския мениджър Пепино Тири се оттеглят от проекта си във Враца. Рачев допълни, че в понеделник ще запознае кмета на града Николай Иванов с причините, довели до този своеобразен "развод по италиански".

Президентът на "Ботев" Чавдар Атанасов потвърди оттеглянето на инвеститорите: "Италианците нямат пари да издържат клуб като "Ботев". Пепино Тири е бил подведен от Ивайло Рачев и неправилно е разбрал условията, при които би поел цялата власт"- допълни Атанасов.

Според актуалния президент на врачанския клуб, "Ботев" ще започне новото първенство на "А" футболна група най-много с двама бразилци - Жайро и Аугусто, и то само при положение, че Тири реши да ги остави във Враца. Чавдар Атанасов допълни, че той и хората от клубната управа са били заблудени жестоко във възможностите на т.нар. инвеститори. Разривът пък ще разреши най-малко още един проблем- в съблекалнята е назрявало сериозно напрежение между чужденци и българи, а саморазправата между двата лагера е била въпрос на часове.

Това е вторият неуспешен опит капитали от чужбина да влязат в касата на "Ботев" през тази година. През февруари каталунският бизнесмен Хосеп Делгадо се отметна в последния момент от сделка за придобиване на ПОФК "Ботев".

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна