Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново ръководство в ОФК "Ботев"-Враца

Врачанският "Ботев" ще има ново ръководство в понеделник, за когато е насрочено ново извънредно общо събрание на професионалния футболен клуб. Днес на пресконференция президентът на клуба Чавдар Атанасов обяви, че той и екипът му - Пламен Николов, спортно-технически директор и Юри Николов, административен директор, подават оставка. Старите шефове обявиха, че си тръгват, защото не могат да работят с представителите на инвестиционния фонд, базиран в Лондон, който ще влезе в управлението на клуба.


Тази сутрин на среща при врачанския кмет Николай Иванов е станало ясно, че градоначалникът, общинският съвет и комисията за работа с младежта и спорта стоят зад офертата на чужденците и подкрепят 3-годишния им проект за финансиране на ПОФК „Ботев”.

Президентът Чавдар Атанасов благодари на хората от екипа си и на медиите за съвместната дейност и се изказа ласкаво за футболистите в "Ботев", в името на които е работил през последните години. Атанасов и хората му бяха начело на ПОФК "Ботев" от април 2009 г., като успяха да вкарат отбора в елита и да го задържат там през последния сезон.

Според Ангел Иванов, шеф на комисията за младежта и спорта към общинския съвет, инвеститорите ще разчитат на нови хора в управата на "Ботев". Двама са номинираните за нови ръководители - това са Валентин Станчев, който в момента е треньор в ДЮШ на "Черно море", и треньорът на вратарите в „Ботев” - Илия Вълов.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна